Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mar 2010 - Anul XV, nr. 75 (4366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Incredibil

Afaceristul sucevean Gheorghe Berbece, din nou victima unui incendiu în stil mafiot

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

După ce, în vara lui 2008, vila şi pensiunea omului de afaceri Gheorghe Berbece au fost incendiate de o mână criminală, ieri dimineaţă, un nou incendiu în stil mafiot a fost pus la una dintre proprietăţile fostului patron de la „Dolce Vita”.

E vorba despre un teren de un hectar situat la marginea DN 17, la câteva sute de metri de intrarea în comuna Ilişeşti, teren îngrădit cu gard de sârmă, cu stâlpi de iluminat de jur împrejur, pe care Gheorghe Berbece are de gând să construiască un restaurant şi o parcare de tiruri, cu spălătorie auto, duşuri, service etc.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 3:00, persoane neidentificate au sărit gardul şi au dat foc unei barăci pe care afaceristul a ridicat-o pentru a depozita materiale de construcţii sau alte unelte .

Incendiul a fost observat şi anunţat şi la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la faţa locului fiind trimisă o autospecială de pompieri.

Baraca, construită din lemn, de circa 12 metri pătraţi, a ars în întregime, iar concluzia pompierilor, care au estimat pagubele la circa 1500 de lei, a fost aceea că incendiul a fost pus intenţionat.

Cercetările în acest caz au fost preluate de poliţie, evenimentul fiind trecut la categoria „nu se mediatizează”.

 

„Am bănuiala că e altcineva, nu Coaţă”

Deşi toate bănuielile duc la Ioan Popovici, zis „Coaţă”, patronul hotelului-restaurant „Casa de Piatră”, trimis în judecată pentru că ar fi comandat incendiile de la vila şi pensiunea lui Gheorghe Berbece, acesta din urmă nu crede în această variantă.

„Nu exclus să fie Coaţă, totuşi am bănuiala că e altcineva. Nu pot să dau nume, dar mă gândesc să nu fie vreun vecin de-al meu, care are şi el o proprietate la Ilişeşti, şi care ar vrea să mă intimideze”, ne-a mărturisit, aseară, fostul patron de la „Dolce Vita”.

Din discuţiile purtate, telefonic, cu Gheorghe Berbece, am înţeles că persoana pe care o bănuieşte că nu ar fi străină de incendierea barăcii intenţionează să-şi construiască o pensiune în zonă, iar faptul că în apropiere se ridică un restaurant, cu o parcare de tiruri, ultra-modernă, cu toate utilităţile şi serviciile, i-ar strica socotelile.

„E o bănuială de-a mea. Se poate să mă înşel. De ce să acuz pe nedrept?! Poliţia o să stabilească cine şi de ce a făcut asta, aşa cum i-au prins şi pe cei care mi-au incendiat casa şi pensiunea”, a precizat Berbece, care e decis să-şi pună camere video de supraveghere, pentru a preveni astfel de incidente, pe viitor.

 

I-au transformat averea în scrum

Pe 28 iulie 2008, vila din Şcheia a familiei Berbece a fost cuprinsă de flăcări. Din fericire, focul a fost stins înainte să înghită întreaga construcţie, pagubele fiind estimate la circa 100.000 de lei.

În noaptea de 29/30 iulie 2008, un incendiu devastator a transformat în scrum pensiunea „Dolce Vita”. Pagube: 600.000 de euro.

În ambele cazuri, s-a stabilit ulterior, focul a fost pus de o mână criminală.

După aproximativ două luni, un recidivist arestat pentru mai multe furturi, Petrică Mândrilă, zis „Polonic”, din Broşteni, mărturiseşte din arestul poliţiei judeţene că el a pus cele două incendii, fiind plătit să mistuie averea lui Gheorghe Berbece chiar de către Ioan Popovici, proprietarul hotelului-restaurant „Casa de Piatră”, situat, la acea vreme, în imediata apropiere a pensiunii „Dolce Vita” (n.r.- acum „Casa Aristocrat”).

„Polonic” a mai declarat că, la comiterea ambelor fapte, a fost ajutat chiar de „Coaţă”, care i-a înmânat recipientele cu benzină şi lac pe care le-a folosit, l-a dus cu maşina, i-a spus cum să procedeze, i-a indicat pe unde să intre în pensiune.

Pentru cele două incendii, susţin anchetatorii că le-ar fi mărturisit Mândrilă, acesta din urmă a primit de la Popovici suma de 24.900 de lei şi promisiunea că îi va cumpăra un apartament în oraşul Broşteni.

Anchetatorii susţin că neînţelegerile financiare dintre cei doi l-au determinat pe „Polonic” să dea totul în vileag.

 

„Polonic” în puşcărie, „Coaţă” liber

Atât Mândrilă, cât şi Popovici au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, pentru distrugere calificată, respectiv instigare la această infracţiune, riscând pedepse de până la 25 de ani de închisoare.

Patronul de la „Casa de Piatră” a fost eliberat din arest, la mijlocul lunii octombrie a anului trecut, după 13 luni de detenţie, în timp ce Mândrilă înfundă şi astăzi puşcăria din Botoşani, aşteptându-şi sentinţele în dosarele penale în care este inculpat, printre care şi cel cu incendiile în stil mafiot.

Eliberarea lui „Coaţă” a fost motivată de către judecători prin faptul că procesul a bătut pasul pe loc, punând acest lucru în sarcina instituţiilor statului, fără a fi precizate acestea şi gradul de contribuţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceristul sucevean Gheorghe Berbece, din nou victima unui incendiu în stil mafiot.
 Vizualizări articol: 1050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Afaceristul sucevean Gheorghe Berbece, din nou victima unui incendiu în stil mafiot4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De aceea trebuie solutionate procesele trimis de
(31 mar 2010, 11:55:49
De aceea trebuie solutionate procesele.. si date exemple ca sa nu se mai intample...
2.   Coata trimis de
(31 mar 2010, 22:48:19
justitia nu are probe suficiente?de ce se amina confiscaria averi acestui berbedeu si condamnaria lui?simplu si usor de crezut .cineva a primit lozu si taragane procesu asta e justitia si politia .
3.   Pt. SOS... trimis de
( 1 apr 2010, 09:52:51
Gramatica e o limba straina pentru tine?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei