Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mar 2010 - Anul XV, nr. 75 (4366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dosar blocat

A scăpat până acum de judecată, pentru că poliţia nu a avut bani să plătească necropsia victimei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Onorel Apetrechioaie (38 de ani), proprietarul iazului de la Rotunda-Liteni şi, implicit, a metişilor de pitbull care-i păzeau proprietatea neîngrădită şi care, în urmă cu două zile, erau cât pe ce să mai omoare un om, după ce la începutul acestui an (n.r.-2 ianuarie) au atacat şi ucis un bătrân în vârstă de 71 de ani, a scăpat până acum de judecată, din cauza faptului că poliţia nu a avut bani să plătească necropsia septuagenarului sfârtecat de viu acum două luni.

Apetrechioaie are dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava încă din ziua în care s-a descoperit că metişii de pitbull l-au omorât pe Gheorghe Roman.

Septuagenarul mergea spre o pădurice din zonă pentru a strânge nuiele pentru coşărci, când, pe drumul public care trece pe lângă iaz, a fost atacat de câini.

Pentru că nu s-a mai întors acasă, rudele au început să-l caute şi l-au găsit, a doua zi dimineaţă, într-o râpă, la câţiva metri de drum.

„Era sfârtecat, săracu’. Dezbrăcat complet, hainele sfâşiate... era mâncat de la mână şi picior”, mărturisea una dintre rudele bătrânului.

Pe lângă moartea bătrânului, Apetrechioaie este cercetat penal şi pentru atacul câinilor săi asupra unei avocate care a avut nevoie de peste 50 de zile de îngrijiri medicale.

S-a întâmplat pe 14 septembrie 2009, iar, la acea vreme, la iaz era angajat un paznic, iar acestuia i s-a făcut dosar penal şi a fost şi amendat cu 1000 de lei.   

 Pentru cele două infracţiuni pentru care a fost pus sub învinuire Onorel Apetrechioaie, acesta riscă pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani, în cazul avocatei, şi de la 2 la 7 ani, în cazul bătrânului omorât de câini.

Ancheta privind cele două infracţiuni a fost finalizată, iar dosarul a fost pregătit pentru instanţă.

Singurul document care lipseşte e rezultatul necropsiei cadavrului lui Gheorghe Roman, act care nu a fost eliberat încă de Serviciul de Medicină Legală Suceava din cauza datoriilor foarte mari neplătite de poliţie.

Odată obţinut acest document, Onorel Apetrechioaie poate fi deferit justiţiei.

 

Dosare blocate din cauza crizei ce a lovit bugetul poliţiei  

Pe lângă dosarul câinilor ucigaşi de la Liteni, sute de alte dosare penale pentru fel de fel de infracţiuni, de la agresiuni, viol, morţi suspecte, infracţiuni la regimul rutier etc. zac pe birourile poliţiştilor şi nu pot fi soluţionate, deşi cercetările au fost finalizate de mult.

În această situaţie s-a ajuns din cauza datoriilor foarte mari înregistrate către  Serviciul Judeţean de Medicină Legală (SJML), în prezent datoria fiind de aproximativ 500.000 de lei (5 miliarde de lei vechi).

Pentru că de la Bucureşti banii vin cu ţârâita, iar bugetul IPJ Suceava s-a subţiat semnificativ în ultima perioadă, poliţiştii nu mai au de unde plăti serviciile medicilor legişti, fie că e vorba de necropsii, examinări psihiatrice, alcoolemii, examinări persoane sau analize toxicologice.

În condiţiile neachitării serviciilor, SJML Suceava nu poate elibera documentele solicitate de poliţie şi, fără acestea, dosarele nu pot fi soluţionate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A scăpat până acum de judecată, pentru că poliţia nu a avut bani să plătească necropsia victimei.
 Vizualizări articol: 738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A scăpat până acum de judecată, pentru că poliţia nu a avut bani să plătească necropsia victimei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cu siguranta trimis de
(31 mar 2010, 16:44:12
Ar fi platit cetatenii si cunoscutii necropsia,si eu as fi dat bani.Oare cat au luat militienii de la proprietarul cainilor pentru "deranj"?
2.   Melc, melc, codobelc......romanica trimis de
(31 mar 2010, 19:16:03
Merge treaba ca pe roate in Romanica. In concluzie se blocheaza totul in Romania? Cu atatea legi tampite ce ne ingradesc actiunile suntem la cheremul hotilor, violatorilor, criminalilor? Sa va fereasca D-zeu de furia poporului, revolutia a fost frectie.............
3.   Nerusinare! trimis de
( 1 apr 2010, 16:27:31
Acestea sunt argumente nerusinate pentru a acoperi, vorba dlui Tiberiu Avram, pe un bastan. Nerusinare si neomenie, comoditate si nepasare, dispret fata de fiinta umana daca nu-i bastan. Liniste si pace, inclusiv la Prefectura! Mizerabile vremuri. Asta face parte din ciclul modernizarii statului si a orientarii institutiilor sale spre individ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei