Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mar 2010 - Anul XV, nr. 75 (4366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Datorii

Dividende de peste 470.000 de euro, plătite în rate Consiliului Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deliberativul judeţean a aprobat, în şedinţa de ieri, ca dividendele pe care i le datorează societatea de Drumuri şi Poduri, la care este unic acţionar, să fie plătite în rate. Eşalonarea a fost acceptată deoarece Drumuri şi Poduri nu dispune de lichidităţi şi se află în imposibilitatea de a-şi onora altfel datoriile.

Adunarea Generală a Acţionarilor de la  SC Drumuri şi Poduri SA Suceava  a decis repartizarea unei părţi din profitul înregistrat în exerciţiul financiar al anului 2008 pentru plata dividendelor, în sumă de 1.980.069 de lei (471.445 de euro), către Consiliul Judeţean Suceava. Suma totală a fost de 2.200.077 de lei, însă 220.077 de lei au fost plătiţi statului, de societatea de Drumuri şi Poduri, la începutul acestui an, cu titlu de impozit.

Dividendele trebuiau plătite Consiliului Judeţean în termenul stabilit de AGA, dar nu mai târziu de şase luni de la data aprobării situaţiei financiare anuale aferente exerciţiului financiar încheiat. Însă ulterior aprobării situaţiilor financiare anuale, Drumuri şi Poduri SA Suceava a intrat în imposibilitatea de a-şi executa obligaţia de plată a dividendelor, din lipsă de lichidităţi.

Pentru a rezolva situaţia, societatea a propus Consiliului Judeţean să accepte fie repartizarea acestei sume la fondul de dezvoltare al societăţii, fie eşalonarea plăţii dividendelor.

 

Din cauza neachitării la timp a dividendelor, Drumuri şi Poduri trebuie să-i plătească CJ şi daune-interese

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat, în faţa deliberativului, că prima variantă nu este acceptabilă deoarece la elaborarea bugetului Consiliului Judeţean s-a contat şi pe aceste sume din dividende.

„Suntem cu bugetul la limită la protecţie socială, la şcolile speciale şi la lucrări de reparaţii drumuri. Sperăm într-o rectificare bugetară şi atunci mai putem să discutăm, deocamdată mergem pe eşalonarea datoriei”, a spus şeful administraţiei judeţene.

Consilierii au aprobat eşalonarea plăţii dividendelor în anul în curs, în nouă rate lunare. Totodată, pentru perioada de întârziere, au solicitat şi plata de daune-interese, calculate prin aplicarea dobânzii legale, la suma neachitată în termenul legal de plată. Fiecare plată ajunsă la scadenţă va cuprinde rata lunară a dividendelor şi daunele-interese.

Dobânda legală aplicabilă în cazul neplăţii la termen a dividendelor este egală cu dobânda de referinţă a BNR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dividende de peste 470.000 de euro, plătite în rate Consiliului Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dividende de peste 470.000 de euro, plătite în rate Consiliului Judeţean Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei