Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mar 2010 - Anul XV, nr. 75 (4366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Anchetă greoaie

Dosarul celor 18 turişti intoxicaţi la pensiune prinde praf prin birourile anchetatorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La aproape două luni de la incidentul în urma căruia un turist a fost găsit decedat într-o cameră a pensiunii “Casa Aristocrat”, iar alte 17 persoane, cazate la aceeaşi unitate hotelieră, au ajuns la “Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava, intoxicate cu o substanţă necunoscută, autorităţile nu ştiu exact din ce cauză s-a produs nefericitul eveniment.

Neoficial, deşi în primă fază a fost exclusă această ipoteză, ar fi vorba de o intoxicaţie cu monoxid de carbon, însă, oficial, documentul cu concluziile necropsiei turistului mort, Daniel Ciupercă (45 de ani), din Focşani, document care să confirme negru pe alb cele afirmate mai sus, nu a ajuns încă la dosar, din cauza datoriilor restante ale poliţiei către Serviciul de Medicină Legală Suceava.

Pentru a putea înainta dosarul procurorilor, poliţiştii aşteaptă, pe lângă documentul de la Medicina Legală, şi concluziile expertizei tehnice privind disciplina şi siguranţa în construcţii dispuse în acest dosar.

Imediat după intoxicaţia colectivă de la „Casa Aristocrat”, autorităţile anunţau prin conferinţe de presă şi comunicate că au luat fel de fel de probe şi că, în câteva zile, vor putea explica opiniei publice ce anume s-a întâmplat.

La sfârşitul acestei săptămâni, se vor împlini două luni de la acel nefericit eveniment şi nu există încă un răspuns oficial.

Neoficial, însă, ar fi vorba de o intoxicaţie cu monoxid de carbon, cel mai probabil din cauza unei defecţiuni de montaj la sistemul de evacuare de la centrala termică.

   

„Când am ieşit de la baie, am căzut fulgerător”

În dimineaţa zilei de joi, 4 februarie a.c., Daniel Ciupercă, în vârstă de 45 de ani, din Focşani, a fost găsit fără suflare într-una din camerele de la etajul I al pensiunii “Casa Aristocrat”.

Alte 17 persoane cazate în aceeaşi unitate hotelieră au ajuns la “Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava, acuzând stări de greaţă, dureri de cap şi ameţeală.
„Dimineaţa, când m-am trezit, mi-am simţit pulsul în urechi, pe pernă, ca şi cum aş fi băut. Am ajuns la baie, am deschis gemuleţul, m-am spălat şi, când am ieşit, am căzut fulgerător. Ţin minte şi acum, îmi răsună în urechi, bufnitura când am ajuns jos. M-am trezit cu faţa în jos, şi simţeam că este un aer curat. Nu am ştiut ce întâmplă cu mine, m-am gândit oare de ce sufăr, ce boală am, ce-am păţit, de ce am căzut jos, cum am leşinat”, explica unul dintre turiştii intoxicaţi, Cristian Farcaş, din Constanţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul celor 18 turişti intoxicaţi la pensiune prinde praf prin birourile anchetatorilor.
 Vizualizări articol: 1458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dosarul celor 18 turişti intoxicaţi la pensiune prinde praf prin birourile anchetatorilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei