Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mar 2010 - Anul XV, nr. 75 (4366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Indicator luminos pe statuia lui Ştefan cel Mare de la Cetate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe statuia lui Ştefan cel Mare de lângă Cetatea de Scaun a Sucevei ar urma să se amplaseze un indicator luminos pe care va fi scris numele fostului domnitor al Moldovei. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că indicatorul luminos ar putea să aibă o lungime de trei metri şi o lăţime de jumătate de metru şi va fi amplasat la picioarele statuii calului lui Ştefan cel Mare. Flutur a spus că indicatorul va fi montat în aşa fel încât numele lui Ştefan cel Mare să poată fi văzut din Piaţa Centrală a Sucevei, care în viitor va purta numele voievodului moldovean.

„Vrem ca în partea de sus a soclului să scriem mare numele lui Ştefan cel Mare, astfel încât să poată fi văzut din centrul Sucevei. De asemenea, va trebui ca în viitorul apropiat să punem în valoare statuia, astfel încât să fie luminată mai mult”, a spus Flutur.

La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că municipalitatea a depus la Ministerul Culturii un proiect de aproximativ 200.000 de euro care presupune reabilitarea statuii lui Ştefan cel Mare, în special a soclului şi a basoreliefului.

„Am avut deja discuţii şi sperăm să fim prinşi şi noi la o finanţare în acest an. Din discuţiile pe care le-am avut, şi asta este realitatea, trecem printr-un an de austeritate, motiv pentru care ni s-a spus că deja sunt începute nişte lucrări la unele monumente istorice. Însă dacă va fi o rectificare pozitivă a bugetului, sperăm să intre la finanţare şi proiectul nostru”, a spus Lungu.

 

Telegondolă de la Cetatea Zamca şi până la Cetatea de Scaun

În acelaşi timp, atât Gheorghe Flutur, cât şi Ion Lungu au precizat că autorităţile sucevene şi cele judeţene intenţionează să promoveze un proiect în vederea construirii unei telegondole care să transporte turiştii la Cetatea de Scaun a Sucevei. Potrivit lui Ion Lungu, intenţia autorităţilor este de a construi o telegondolă de la Cetatea Zamca şi până la Cetatea de Scaun a Sucevei. O altă variantă ar fi şi continuarea traseului telegondolei până la Iulius Mall Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Indicator luminos pe statuia lui Ştefan cel Mare de la Cetate.
 Vizualizări articol: 1753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Indicator luminos pe statuia lui Ştefan cel Mare de la Cetate4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MINCIUNI PREELECTORALE! trimis de
(31 mar 2010, 11:34:27
Ne abureste dl. Lungu de vreo 5 ani cu "telegondola" lui, ca si cu noul stadion de fotbal, ca si cu noua sala polivalenta, ca si cu patinoarul acoperit, ca si cu centura spre Botosani, ca si cu teatrul,........ca si dl. Flutur cu sustinerea financiara a activitatii fotbalistice in Suceava. Doi MINCINOSI !!!

2.   Telegondola trimis de
(31 mar 2010, 13:54:31
Eu propun un traseu mai amplu: de la Gura Humorului la Prelipca. Precum chelului ii trebuie tichie de margaritare, tot asa ne trebuie si noua telegondola. Ce sa vada turistii de acolo de sus? Un oras in ruina cu strazi distruse, ambuteiaje si acoperisuri care mai de care mai belite si mai razbelite? Sau nu mai stiti ce si cum si de unde sa mai furati niste bani publici? In cati ani va amortiza Primaria aceasta investitie tampita domnule primar? Intr-o suta? Mai bine puneti mana si reconstruiti strazile distruse si trotuarele torturate decat sa bateti campii in presa si sa aruncati bani de pomana pe proiecte moarte inainte de a se fi nascut! Nesimtitilor!
3.   Lungu si cultura... trimis de
(31 mar 2010, 16:49:12
Sa-i puna leduri chinezesti la coroana,sabia sa i-o faca cu neoane ca a lui Vader iar mantia sa i-o vopseasca cu portocaliu...poate-i ajuta si maestrul Daneasa,ala cu tirbusonu"
4.   GROPILE trimis de
(31 mar 2010, 20:29:25
REPARATI NAIBI GROPILE SI STARPITI CORUPTIA,ASTA E PROBLEMA LA SUCEAVA....
5.   Telegondola pana la Iulius Mall... trimis de
( 1 apr 2010, 10:04:58
Telegondola pana la Iulius Mall va trece peste groapa de gunoi numita Calau. Foarte frumoasa privelistea...
6.   Simbolul Sucevei... trimis de
( 1 apr 2010, 17:15:15
In sfarsit, se va pune in valoare statuia lui Stefan cel Mare! A fost penibil anul trecut, cand, in ziua de Pasti, a trebuit sa-i arat unui musafir statuia Marelui Stefan si nu stiam cum sa-i explic de ce era acoperita privirii - de pe Esplanada din fata Casei de Cultura - de oul-kitsch, "oul-record", care, culmea ridicolului, acoperea simbolul Sucevei! Intrebarea ce mi-o punea cu insistenta era ce-au facut arhitectii orasului si de ce nu s-a facut un referendum pe tema: oul-kitsch ori statuia Marelui Voievod? Cu telegondola...ce sa mai zic? Intreb si eu: unde sunt urbanistii si de ce nu se face un referendum in Suceava pe aceasta tema? Piatra Neamt e Piatra Neamt, este ajutat si de relief, dar aici? Spiritul imitativ si dorinta de-a iesi in evidenta cu orice pret, astea sunt cele ce dau branci inspre urat, inspre prostul gust, inspre penibil.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei