Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mar 2010 - Anul XV, nr. 75 (4366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Criză

Nu mai sunt vaccinuri gratuite pentru nou-născuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Criză de vaccin pediatric în judeţ, din cauza Ministerului Sănătăţii, care nu a încheiat la timp licitaţiile de achiziţii. În lipsa serului care se administrează gratuit la copiii din maternităţi, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a fost nevoită să se împrumute cu doze repartizate celorlalte judeţe.

Ieri, în conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al DSP, Adrian Popescu, a arătat că cel mai mare deficit de vaccin pediatric s-a înregistrat la vaccinul BCG împotriva tuberculozei care, în luna februarie, era de 3.500 de doze, iar în martie tot de atât.

„La acest vaccin sunt pierderi foarte mari, chiar şi de 70%, întrucât produsul vine în flacoane cu câte 20 de doze, însă nu se pot aduna pentru imunizare atâţia copii deodată. Cu 7.000 de doze de vaccin care ar fi fost disponibile s-au vaccinat doar 1.300 de copii”, a explicat responsabilul de relaţiile cu presa.

 

“Copiii restanţieri sunt luaţi în evidenţă şi vor fi vaccinaţi ulterior”

El a adăugat că probleme s-au înregistrat şi în ceea ce priveşte vaccinul diftero-tetanos-pertusis şi antipoliomielită (care se administrează în patru tranşe), unde deficitul a fost de 790 de doze în februarie şi de 2.800 de doze în martie, dar şi la cel la cel împotriva rubeolei, oreionului şi rujeolei (ROR), unde deficitul a fost de 259 de doze în luna februarie şi de 1.340 de doze în luna martie.

“Pentru a putea vaccina copiii împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei am împrumutat de la DSP Iaşi 600 de doze”, a subliniat Adrian Popescu.

El a mai spus că, în schimb, nu au fost probleme cu vaccinarea antihepatită B pediatrică şi a precizat că după finalizarea de către Ministerul Sănătăţii a licitaţiilor privind achiziţia vaccinurilor, dozele necesare vor fi distribuite în maternităţi şi cabinetele medicilor de familie pentru continuarea campaniilor de imunizare. “Copiii restanţieri sunt luaţi în evidenţă şi vor fi vaccinaţi ulterior”, a declarat Adrian Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu mai sunt vaccinuri gratuite pentru nou-născuţi.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nu mai sunt vaccinuri gratuite pentru nou-născuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dreptate trimis de
(31 mar 2010, 17:03:50
Ar trebui sa plateasca tembelii care au achizitionat mii si zeci de mii de vaccinuri impotriva cancerului de col uterin,impotriva gripei porcine ,care au expirat sau vor expira in curand.Imbecilii pe care i-am votat cu totii asa au stiut sa sparga banul public.Vreti natalitate,vreti spor natural?Ciuciu,daca ati ati furat,maine vor fi mai putini contribuabili...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei