Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 oct 2007 - Anul XII, nr. 249 (3624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurs

Trofeul Festivalului „Cântecele Neamului” a plecat în Serbia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Marele premiu, în valoare de 1.500 lei şi trofeul Festivalului - concurs internaţional de interpretare a cântecului popular „Cântecele Neamului” - ediţia a II-a, eveniment cultural desfăşurat în perioada 19-21 octombrie, la Suceava, a fost obţinut de Adrian Trika (clarinet) din Serbia.

La secţiunea solişti vocali, Georgiana - Tudoriţa Baltag din Suceava a obţinut premiul al III-lea. Suceveanca Alexandra Ungureanu a câştigat premiul special „SC HERALD SRL”. Premiile întâi au fost adjudecate de Diana Gurzău din Sălaj şi Alina Cojocar din Serbia. Larisa Vasilica Ută din Baia Mare şi Maria Plantus din Cernăuţi au obţinut la această secţiune premiile II. Premiul al III-lea a fost obţinut şi de Angela Ioana Urs din Oradea.

Juriul a desemnat şi 4 premii speciale: Laura Andreea Holban (Vrancea), Ioana Mihaela Ciobanu – Târgovişte, Raluca Panga – Târgu Mureş şi Kristina Hostiuk – Ucraina. Câştigătorii de la secţiunea solişti vocali au obţinut premii în valoare totală de 3.450 lei.

La secţiunea solişti instrumentişti, doi suceveni au obţinut premii speciale din partea juriului. Este vorba de Ilie Hariuc (ţambal) şi Filip Horomnea  (clarinet). Doi concurenţi, Cătălin Andrei Osan (clarinet) din Baia Mare şi Ioan Oprescu (saxofon) din Reşiţa au obţinut premiul I la această secţiune. Premiile II şi III nu s-au acordat. Alţi doi concurenţi, unul din Satu Mare (Ionuţ Sergiu Tineghe - vioară) şi altul din Târgu Jiu (Răzvan Dumitru Popescu – nai) au obţinut premii speciale din partea juriului. Câştigătorii acestei secţiuni au primit premii în valoare de 1.850 lei.

Din aceste premii au fost acordate două premii speciale, câte unul la fiecare secţiune, de către firma SC HERALD SRL în valoare de 250 lei fiecare.

Valoarea totală a premiilor acordate a fost de 6.800 lei.

 

Bugetul total al festivalului a fost de 50.000 lei

 

Directorul Şcolii de Arte Suceava, Petre Horvat, ne-a spus că festivalul a fost realizat şi cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional, care a contribuit financiar cu suma de 10.000 lei, din care s-au acordat premii în valoare de 4.300 lei, restul fiind utilizaţi pentru cheltuielile de masă şi cazare ale concurenţilor şi invitaţilor.

Bugetul total al festivalului a fost de 50.000 lei, restul de bani fiind obţinuţi de la Consiliul Judeţean Suceava.

Preşedintele juriului a fost Simion Duja - profesor universitar la Academia de Arte Chişinău – Moldova. La festival au participat aproximativ 60 de concurenţi din ţară şi din străinătate (Moldova, Ucraina, Serbia, Bulgaria), iar evenimentul s-a derulat pe două secţiuni: folclor vocal şi folclor instrumental. Participanţii din afara ţării au fost concurenţi de origine română, care şi-au păstrat atât identitatea naţională  cât şi obiceiurile şi fac parte din formaţii de muzică folclorică naţională.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trofeul Festivalului „Cântecele Neamului” a plecat în Serbia.
 Vizualizări articol: 971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trofeul Festivalului „Cântecele Neamului” a plecat în Serbia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei