Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 oct 2007 - Anul XII, nr. 249 (3624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primul bal

Petru Rareş a gustat Viţa de vie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Colegiul Naţional „Petru Rareş” a spart gheaţa balurilor din acest an cu un spectacol care s-a dorit a fi o evoluţie în timp, plecând de la mediul urban, trecând prin folclor, ca, în final, să ajungă la vremurile medievale.

Decorul de pe scena Casei de Cultură Suceava, realizat de către Ioana Florea şi Alberta Raţă, n-a făcut decât să introducă concurenţii, dar şi publicul, în atmosfera vremurile de azi şi de ieri, sugerând prin desene poarta unei cetăţi medievale, dar şi blocurile înghesuite din urbele acestor vremuri.

Timpul este cel care şi-a lăsat amprenta în tot programul de duminică seara conceput de elevii din clasele a XII –a de la Colegiul „Petru Rareş”.

Organizatorii au adus pe scenă cam de toate: scenete umoristice, muzică rock - Trupa „Nevermind”, aplaudată şi apreciată de public, dans modern (Trupa „Frost”), moment hip hop, muzică folk. Nu au lipsit nici interpretările solo.

 

Ţinute trendy şi întrebări hazlii

 

Pentru a sugera tema spectacolului chiar de la început, câţiva bobocei de clasa a V-a, îmbrăcaţi în straie populare, dar şi în ţinute elegante, au „jucat” după cum le-a cântat muzica, adică pe ritmuri din mai multe perioade ale timpului.

Apoi, a fost rândul bobocilor din clasele a IX-a să îşi facă apariţia în scenă. Îmbrăcaţi modern, că doar trebuiau să se încadreze în moda anului 2007, bobocii au fost supuşi unor întrebări fulger, de genul „Când s-a înfiinţat CFR -ul în Anglia” sau „Cum se numeşte femeia care ştie întotdeauna unde-i este bărbatul...?”, întrebări hazlii spre deliciul publicului.

Pretendenţii la titlurile de rege şi regină au răspuns pe rând acestor provocări, după care au lăsat loc momentelor artistice care să încălzească publicul şi să-l facă să nu regrete că a venit la primul bal cu totul european (că doar de la 1 ianuarie 2007 suntem în U. E.).

 

Boboci cu bundiţe şi catrinţe

 

Trecerea de la urban la popular a fost evidentă după ce atât prezentatorii, cât şi pretendenţii la miss şi mister boboc au renunţat la ţinutele trendy & cool optând pentru cele tradiţionale. Alina Vasancu a interpretat o piesă de muzică populară, în timp ce organizatorii balului, elevi de clasa a XII-a - s-au prins într-o horă „pe cinste”. Apoi, a fost rândul bobocilor să danseze pe ritmuri moldoveneşti. Cu siguranţă pentru unii dintre tinerii urbei sucevene a fost prima dată când au îmbrăcat costumul naţional şi au învăţat paşi de dans popular. Experienţa nu le-a stricat. Mai mult, ei s-au descurcat foarte bine la această probă, având în vedere că au avut doar trei săptămâni de pregătire. A fost şi primul moment când aproape jumătate din sală s-a ridicat în picioare să-i încurajeze.

 

„Din prostie, din interes şi din trecut”

 

Cu emoţii, dar fericiţi că se află printre concurenţii care se bat pentru coroniţa de regină şi sabia de rege, concurenţii s-au retras în culise pentru a da prilejul unor colegi mai mari să se evidenţieze într-un talk – show distractiv. Cu personaje ca Mircea Radu – moderator, Leana şi Costel Pârţag, Monica şi Virinel Columbeanu, dar şi Petru Rareş însoţit de trei domniţe „moştenite de la fustangiul de taică-su”!, sceneta a adus multe zâmbete pe chipul tinerilor din public.

Tema aleasă pentru această scenetă a fost „din prostie, din interes şi din trecut”, cele trei cupluri de îndrăgostiţi ilustrând bine această tematică. Nu au lipsit nici momentele de publicitate din „emisiune”, de exemplu „sapa cu GPS – găseşte cartofii singură... pentru detalii, contactaţi-mă!”, dar nici întrebările lui Mircea Radu - bre - către invitaţi. „Ce părere aveţi despre preţul apei calde?” i-a cam pus în dificultate pe invitaţi (Leana: „încă nu s-a găsit fântânar care să sape fântâna cu apă caldă”; Petru Rareş: la mine nu costă... mie apa mi-o încălzesc femeile, frecând oala”!). Sceneta a fost „jucată” de elevi ai clasei a X –a G.

 

Domniţe şi cavaleri în paşi de dans

 

Întoarcerea în timp a mers până în perioada medievală, trecerea spre această epocă fiind făcută de un cavaler medieval dus în viitor la Colegiul „Petru Rareş” pentru a da piept încercărilor unui elev la această şcoală. A fost un colaj muzical şi de replici „gustat” de publicul spectator, care şi-a răsplătit cu aplauze colegii de pe scenă.

Era momentul ca şi concurenţii să-şi facă apariţia în costume medievale şi să treacă prin cea de-a trei probă de foc – dans clasic. Domniţe, cavaleri, graţie, eleganţă şi sute de ochi aţintiţi asupra celei mai preţioase boboace. Programul artistic pregătit de elevii de la „Petru”

s-a încheiat cu un dans interpretat de eleve de la cercurile Palatului Copiilor Suceava, îndrumate de profesoara Mihaela Schiotis.

 

O regină zâmbăreaţă şi un rege tranşant

 

Regina balului a fost aleasă Andreea Hofman, elevă în clasa a IX-a G. Boboaca a primit coroniţa de regină, un buchet imens de flori, şi, printre emoţii, ne-a destăinuit că nu se aştepta să fie aleasă regina balului, dar această reuşită o determină să mai participe şi la alte concursuri. „Cred că atuul meu este faptul că zâmbesc tot timpul, având capacitatea de a-i înveseli şi pe cei din jur. Nu iubesc prietenii falşi. Sunt ambiţioasă, dar de multe ori cu capul în nori. În această seară sunt foarte fericită că am câştigat acest premiu, şi vreau să mă bucur pe deplin de această reuşită”, ne-a spus Andreea.

Regele balului, cel care a primit din partea organizatorilor şi o sabie adevărată, este Adrian Daniel Tătăruşanu, elev al clasei a IX-a C. Visul său este să devină un avocat bun, tranşant şi corect. Principesa balului a fost desemnată Adelina Apăvăloaie, iar principele din acest an este Ciprian Maxim. Titlul de prinţesă a balului i-a revenit Oliviei Cîrţu, iar prinţul ales de juriu este Răzvan Ştefănel Şalari.

 

„Viţa de vie” a înfierbântat Suceava

 

După desemnarea câştigătorilor, scena a aparţinut pentru aproape o oră şi jumătate trupei rock „Viaţa de vie”. Adrian Despot (voce, chitară), Sorin Dănescu (clape), împreună cu ceilalţi colegi de trupă au reuşit să electrizeze publicul sucevean.

Într-o seară rece, când a căzut şi prima zăpadă la Suceava, „Viţa de vie” a adus căldură la propriu. Tot publicul s-a ridicat în picioare, a cântat şi dansat alături de invitaţi. Aceştia au interpretat piese de pe albumele mai vechi, dar şi de pe ultimul album „Egon”.

Elevii, dar şi profesorii de la Colegiul „Petru Rareş” au gustat pe deplin „Viţa de vie”. Şi artiştii au fost mulţumiţi de cum au fost primiţi la Suceava, (dovadă şi bis-urile) promiţând că oricând vor reveni cu plăcere să cânte în Bucovina.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petru Rareş a gustat Viţa de vie.
 Vizualizări articol: 2306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
Petru Rareş a gustat Viţa de vie2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei