Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 oct 2007 - Anul XII, nr. 249 (3624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Sindicaliştii trec, liderii de sindicat rămân

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Fabrica de celuloză şi hârtie „Ambro”, de fapt ce-a mai rămas din ea, moare, dar conducerea societăţii care a pus mâna pe-aceasta nu se predă. Deocamdată nu se predă, semn că încă mai poate scoate ceva bani din întreprinderea care, după cum se mişcă, va fi predată la cheie în curând, iar cheia potrivită o vor avea firmele specializate în demolări. Când au luat fabrica, francezii de la Rossmann vorbeau ceva despre piaţa de desfacere pe care o au, investiţiile pe care le vor face şi numărul locurilor de muncă pe care le vor crea, într-un cuvânt, vorbeau despre viitorul luminos al societăţii comerciale. Un viitor luminos şi la pungă gros. La punga fabricată la „Ambro”, evident. Însă, francezii, care s-au dovedit a fi un fel de francofoni mai francofoni decât românii, una au spus şi alta au făcut. Cel mai bine şi mai bine, rossmannienii, un fel de rosalieni de-ai noştri, din Suceava, numai că mai bine şcoliţi şi mai bine îmbrăcaţi, au demonstrat că ştiu să facă profit, dar şi disponibilizări, dintr-alea europene, nu prostii dintr-astea româneşti. La un moment dat, investitorii francezi din Franţa au făcut atâtea disponibilizări încât au trebuit să închidă fabrica. Un lucru firesc pentru nişte investitori strategici din Franţa, în condiţiile în care România începuse să dea semne că vrea să devină o ţară cât de cât normală, iar pe piaţa estică apăruseră noi ţări în care economia, trezită brusc din somn, trebuia ajutată să devină de paiaţă până să se transforme într-una de piaţă. Totuşi, rossmannienii n-au abandonat de tot Suceava şi au revenit pentru a demonstra că încă mai există şi încă se mai poate. S-au făcut reangajări, fabrica a fost repornită, s-a făcut ceva producţie, însă totul nu a ţinut decât câteva luni. După aia, valurile de concedieri au început să curgă valuri-valuri. Ultimul val va veni pe 22 noiembrie şi va rade 278 de posturi. Anunţul a fost făcut de Costel Buta care este lider de sindicat tocmai de când peste ţară s-a aşternut democraţia. Aia prost înţeleasă. La „Ambro” s-au schimbat proprietari, s-au schimbat directori, s-au schimbat şefi de secţie, numai domnul Buta a rămas neschimbat. Neschimbat e un fel de-a spune fiindcă acesta de când e şef a luat mai multe kilograme în greutate şi mai mulţi bani în buzunar. Şi sub francofonii de români, şi sub francofonii de francezi, sindicaliştii de la „Ambro” au fost de neclintit şi au dus-o bine. Însă, numai prin reprezentantul lor, prin şeful lor, Costel Buta. Deci, sindicaliştii trec (în şomaj), iar liderul de sindicat rămâne (şef). Da, dar cineva trebuie să  rămână să închidă lumina, nu-i aşa? 

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii trec, liderii de sindicat rămân.
 Vizualizări articol: 2054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii trec, liderii de sindicat rămân0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei