Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 oct 2007 - Anul XII, nr. 249 (3624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie de la centru

Medicii suceveni nu-şi mai pot cumpăra cabinetele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Cadrele medicale care intenţionau să-şi achiziţioneze spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea, plătind chirie statului, nu vor mai putea încheia nici un act de vânzare-cumpărare cu primăria. Curtea Constituţională a declarat Legea 236/2006, care modifică şi completează Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 110/2005, în baza căreia primăriile puteau să vândă medicilor spaţiile aflate în proprietatea consiliilor locale, ca fiind neconstituţională, deci neaplicabilă.

Potrivit primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, această decizie blochează practic vânzarea cabinetelor medicale, orice demers în acest sens fiind nul.

„Municipalitatea suceveană are atâtea priorităţi încât nu avem sumele necesare pentru a alinia aceste cabinete medicale la standardele europene. Primăria Suceava era în faza finală în ceea ce priveşte vânzarea cabinetelor. Sperăm ca toate cheltuielile făcute cu măsurătorile şi întocmirea actelor să fie valabile şi dacă ordonanţa privind vânzarea va fi modificată”, a declarat primarul Ion Lungu.

În cazul spaţiilor destinate activităţilor medicale din municipiul Suceava, mai era de parcurs o singură etapă, semnarea contractelor de vânzare-cumpărare cu avizul notarului, după achitarea contravalorii spaţiilor de către cumpărători.

Neconstituţionalitatea legii a fost semnalată de consiliul local al unei comune din judeţul Cluj

Decizia Curţii Constituţionale nr. 871/2007 blochează finalizarea procesului de vânzare-cumpărare. În mod surprinzător, decizia a fost luată în urma depunerii excepţiei de neconstituţionalitate ridicată de Consiliul Local al comunei Bonţida, judeţul Cluj. Conform acestei decizii, preţul maximal de vânzare a cabinetelor medicale, stabilit pe categorii de localităţi (40 de euro pentru un metru pătrat, în Suceava), iar în privinţa terenului aferent, un preţ fix de 1 euro pentru un metru pătrat (în limita a 250 de metri pătraţi), sunt neconstituţionale. Preţul de vânzare nu ţine seama de valoarea de piaţă a bunului şi este catalogat ca fiind „neserios”.

Un alt motiv ce stă la baza acestei decizii este faptul că, vânzând aceste spaţii, statul nu mai poate lua „măsuri de asigurare a igienei şi sănătăţii publice” şi nu mai poate crea „condiţiile care să asigure prestarea de servicii medicale”, obligaţii prevăzute în Constituţia României.

În municipiul Suceava urmau să fie vândute 105 spaţii medicale, cu 196 de încăperi, din nouă policlinici şi dispensare din oraş. Prin vânzarea cabinetelor cu o suprafaţă totală de 6.826 de metri pătraţi şi a celor 2.691,63 de metri pătraţi de teren de sub clădirile în care acestea funcţionează ar fi putut aduce la bugetul local suma de 248.158,47 euro (aproximativ 840.000 de lei), din totalul de 275.731,63 de euro ce ar fi urmat să fie încasaţi.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii suceveni nu-şi mai pot cumpăra cabinetele.
 Vizualizări articol: 968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii suceveni nu-şi mai pot cumpăra cabinetele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei