Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 oct 2007 - Anul XII, nr. 249 (3624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preocupare

Democraţii s-au apucat de numărat băncile din parcuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Democraţii au făcut o inventariere a băncilor din parcurile de pe raza municipiului Suceava şi au ajuns la concluzia că numărul lor este total insuficient.

 Potrivit vicepreşedintelui Organizaţiei Municipale Suceava a PD, consilierul local Monica Loredana Săndulescu, în „capitala” de judeţ există în prezent 379 de bănci, care sunt insuficiente.

„În condiţiile în care, spre exemplu, numărul de nou-născuţi din Suceava într-un an de zile este de circa 3.900, înseamnă că în municipiu sunt 20.000 de copii cu vârste cuprinse între  0 şi 5 ani. Luând în calcul şi pensionarii, care sunt aproape în număr de 24.000, rezultă că pe o bancă avem, în total, 116 copii şi pensionari. Statistica arată că pe o bancă ar fi 116 persoane doar din aceste două categorii de vârstă. Sigur, nu toţi vor ieşi în parcuri în acelaşi timp, dar  dacă ar ieşi doar 10% pe zi şi tot avem un deficit enorm. Această problemă era evidentă de mult timp, dar  gravitatea şi acutizarea  ei  în ultimii ani nu trebuie să ne lase indiferenţi”, a declarat Săndulescu.

Vicepreşedinta PD Suceava a menţionat că, în calitate de consilier local dar şi de mamă, va căuta soluţii pentru rezolvarea acestei probleme şi va încerca să identifice zone unde ar putea fi amenajate noi parcuri. Dacă legea va fi respectată, a spus Săndulescu, nici un spaţiu verde nu va mai putea fi transformat în cârciumă, centru de afaceri, cartier rezidenţial sau orice altceva. „Există o criză acută a spaţiilor verzi şi de recreere şi trebuie urgent să găsim soluţii”, a mai spus consiliera democrată.

Trebuie spus că Guvernul a aprobat modificarea Legii Mediului, astfel încât parcurile şi toate zonele verzi să fie protejate. Localităţile din România vor trebui să aibă, până în 2014, câte 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Democraţii s-au apucat de numărat băncile din parcuri.
 Vizualizări articol: 831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Democraţii s-au apucat de numărat băncile din parcuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei