Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 oct 2007 - Anul XII, nr. 249 (3624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţiune

Două fabrici de mobilă din judeţ, amendate pentru poluare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Comisarii Gărzii de Mediu Suceava au aplicat amenzi usturătoare în cazul a două unităţi din judeţ, cu obiect de activitate producţia de mobilier, pentru nerespectarea prevederilor prevăzute în planul de conformare pe linie de mediu. Procesul tehnologic din cele două fabrici din judeţul Suceava a avut drept urmare poluarea aerului.

Cele mai grave nereguli au fost constatate la societatea Mobila SA Rădăuţi. Conducerea societăţii nu a respectat termenele stabilite pentru o serie de investiţii ce ar fi avut drept efect reducerea poluării. Astfel, până la 31 august, societatea trebuia să îmbunătăţească sistemul de filtrare a prafului de lemn, prin achiziţionarea unor filtre speciale, în valoare de 177.500 de lei. Sistemul de ardere a deşeurilor din lemn la centrala termică trebuia, de asemenea, îmbunătăţit, până la 30 septembrie, printr-o investiţie de 710.000 de lei. Societatea a fost amendată cu 80.000 de lei (800 de milioane de lei vechi) pentru nerespectarea acestor măsuri impuse prin planul de conformare. Conform legii, societatea din Rădăuţi a achitat jumătate din valoarea minimă a amenzilor ce se aplică pentru astfel de abateri, mai exact 25.000 de lei (250 de milioane de lei vechi).

Societatea Moldo Mex Suceava, având acelaşi obiect de activitate, s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei (50 de milioane de lei vechi) pentru nerespectarea valorilor maxime admise la emisiile de compuşi organici volatili, valori stabilite printr-un plan de conformare. Atât diluanţii, cât şi praful de lemn care ajung în aer, în urma procesului tehnologic, sunt substanţe deosebit de dăunătoare sănătăţii celor care le inspiră.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două fabrici de mobilă din judeţ, amendate pentru poluare.
 Vizualizări articol: 1541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două fabrici de mobilă din judeţ, amendate pentru poluare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei