Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu, la bilanţul ANP: Vă cer integritate sută la sută, vreau să vă faceţi curăţenie totală

Miercuri, 14 Martie 2012 (15:23:05)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, le-a cerut angajaţilor din sistemul penitenciar "integritate sută la sută", insistând asupra nevoii ca aceştia să-şi cureţe singuri sistemul de corupţie şi pile pentru a nu fi nevoie să vină "alţii" să o facă.

"Şi aţi văzut că anul trecut au tot venit, avem destule exemple de situaţii în care a fost nevoie să vină alţii să facă această curăţenie, ceea ce înseamnă că sistemul nu este curat sută la sută", a spus Predoiu, indicându-i printre cei care au intervenit în combaterea faptelor de corupţie din sistemul penitenciar pe procurorii DNA.

Predoiu a lăudat, în principiu, eforturile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) de combatere a corupţiei interne, însă a cerut mai mult de la şefii sistemului.

"Să fii integru sută la sută este ceva ce nu costă, nu trebuie bani de la buget pentru asta, şi este, în acelaşi timp, o cerinţă pe care nu o negociem. Vă cer integritate sută la sută", a spus Predoiu în discursul rostit miercuri la prezentarea bilanţului privind activitatea ANP în 2011.

Predoiu a criticat în special sistemul de "pile" folosit pentru ocuparea funcţiilor de conducere la penitenciare.

"Şi pilele sunt o formă de corupţie şi vă atrag atenţia că, mai devreme sau mai târziu, numirile pe pile se întorc împotriva dumneavoastră prin incompetenţă", a mai spus Predoiu.

În acest context, el a vorbit despre faptul că, în 2011, angajaţii penitenciarelor au găsit la deţinuţi peste 10.000 de telefoane mobile, dar şi droguri.

"Este inadmisibil să avem între noi oameni care permit deţinuţilor să-şi coordoneze, bine-merci, afacerile din închisoare, fiind doar, să zicem, puţin mai strâmtoraţi. Noi, la rândul nostru, vom căuta soluţii pentru implementarea instalaţiilor de bruiaj însă dumneavoastră trebuie să optimizaţi controlul şi să îi eliminaţi din sistem pe cei care fraternizează cu infractorii, fie şi numai pe acest aspect al introducerii telefoanelor. Nu mai vorbesc despre droguri", a spus Predoiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu, la bilanţul ANP: Vă cer integritate sută la sută, vreau să vă faceţi curăţenie totală.
 Vizualizări articol: 664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu, la bilanţul ANP: Vă cer integritate sută la sută, vreau să vă faceţi curăţenie totală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei