Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Ungureanu m-a întrebat dacă revenim în Parlament, i-am răspuns că nu

Miercuri, 14 Martie 2012 (14:27:05)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că, în discuţia telefonică pe care a avut-o cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, acesta l-a întrebat dacă opoziţia vine în Parlament, pentru că doreşte să-şi promoveze pachetul legislativ pe energie, răspunsul fiind unul negativ.

"Premierul Ungureanu m-a întrebat dacă ne întoarcem în Parlament, deoarece doreşte să-şi promoveze acest pachet pe energie. Am spus că nu. Acest pachet trebuie să îndeplinească nişte criterii, nişte condiţii. Venim în Parlament după ce sunt îndeplinite cele patru condiţii de bună funcţionare a Parlamentului", a spus Ponta.

El a precizat că i-a transmis lui Ungureanu că nu va avea niciun fel de sprijin pentru a-şi promova pachetul legislativ pe energie dacă nu va exista o dezbatere publică reală asupra prevederilor cuprinse în actul normativ.

"Aseară şi înainte de faimoasa emisiune, premierul Ungureanu m-a sunat şi a spus că va veni cu acest proiect. I-am transmis că fără o dezbatere publică nu va avea sprijin pentru aşa ceva. De aceea m-am grăbit să prezint oficial (strategia USL pe energie, n.r.) înţeleg că e mare grabă la Guvern - vineri, marţi - să prezinte acest pachet legislativ", a spus Ponta.

El a arătat că acest pachet legislativ nu putea fi făcut de premierul Ungureanu, întrucât acesta deţine de o lună funcţia de şef al Executivului.

"Nu putea să-l facă Ungureanu, pentru că el e de o lună. Am mari dubii cine l-a făcut - dacă l-au făcut cei de dinainte, l-au făcut rău, că-i chema Ariton, Videanu, sunt tot cei care au făcut contracte cu băieţi deştepţi, tot cei care i-au numit în funcţii pe actualii membri şi lideri PDL. Nu am văzut ca actualul Guvern, actualul premier să-i demită pe managerii PDL ai companiilor de stat şi să-i schimbe cu manageri independenţi", a spus Ponta.

El a spus că a vorbit cu Crin Antonescu şi Daniel Constantin despre discuţia telefonică purtată cu premierul Ungureanu, decizia fiind că liderii USL vor merge la dialog cu rerezentanţii puterii, respectiv Mihai Răzvan Ungureanu, Emil Boc sau Kelemen Hunor, pentru a discuta despre deblocarea Parlamentului prin asumarea celor patru condiţii puse de opoziţie.

Premierul Ungureanu a anunţat că a avut, marţi, o discuţie telefonică cu liderul PSD, Victor Ponta, în care i-a spus că Guvernul va aproba legi importante la dezbaterea cărora opoziţia ar trebui să vină în Parlament, adăugând că nu a "apucat" să aibă o discuţie şi cu preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"Am avut o discuţie cu Ponta, pentru nevoia unei întâlniri privind priorităţile legislative. Cu Crin Antonescu nu am apucat să vorbesc, dar îl voi suna", a afirmat Ungureanu, la postul Antena 3.

El a apreciat că prezenţa opoziţiei în Parlament este importantă, deoarece Guvernul va aproba legi importante, precum cea din sectorul energetic, şi a arătat că susţinut susţinut de Ponta în faţa parlamentarilor puterii la momentul votului de învestitură al Executivului reprezintă "normalitatea însăşi".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Ungureanu m-a întrebat dacă revenim în Parlament, i-am răspuns că nu.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Ungureanu m-a întrebat dacă revenim în Parlament, i-am răspuns că nu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei