Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 300 de agricultori au protestat la Nădlac faţă de majorarea taxelor pentru utilajele agricole

Miercuri, 14 Martie 2012 (14:28:34)

Peste 300 de agricultori au protestat, miercuri, în oraşul arădean Nădlac, faţă de majorarea taxelor pentru utilajele agricole, ei organizând şi un marş cu aproape 70 de tractoare pe străzile oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Agricultorii protestatari sunt din Nădlac şi comunele învecinate, peste 300 de persoane adunându-se în faţa Primăriei Nădlac, de unde au plecat într-un marş pe străzile oraşului, pe jos şi cu aproximativ 70 de tractoare, îngreunând astfel traficul.

Protestul a fost autorizat, însă nemulţumiţilor nu li s-a permis să ajungă pe DN 7, care face legătura între Vama Nădlac şi Arad.

"Intenţia noastră nu a fost de a încurca traficul, iar tocmai din acest motiv nu am ieşit cu combinele, doar cu tractoarele, pentru a nu bloca ambele sensuri ale drumurilor. Nemulţumirile sunt legate de apariţia HG 50/2012, care încadrează utilajele agricole la categoriile de vehicule de transport de mare tonaj, ceea ce face ca taxele plătite la primării să crească de peste zece ori", a declarat reprezentantul fermierilor, Cristian Dan.

Conform sursei citate, până anul trecut utilajele agricole erau catalogate ca vehicule lente, de până la 30 de kilometri la oră, iar taxele erau diferenţiate faţă de cele pentru camioane.

"Pentru tractor plăteam 43 de lei pe an, iar acum mi-au spus la Primărie că am de achitat 400 de lei pe acest an. În funcţie de capacitatea cilindrică, taxa poate fi mult mai mare", a spus Cristian Dan.

"Statul a ajuns să ia şi pielea de pe ţărani, în loc să valorifice fondurile europene disponibile. Nu e corect să fiu taxat ca pentru un camion de marfă, care circulă 300 de zile pe an, în timp ce tractorul meu face munci sezoniere. În Nădlac, 80 la sută dintre localnici trăim din agricultură", a spus un protestatar.

Marşul cu utilaje agricole a durat aproximativ o oră, timp în care sute de fermieri au mărşăluit şi pe jos, prin centrul oraşului, supravegheaţi de jandarmi şi poliţişti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de agricultori au protestat la Nădlac faţă de majorarea taxelor pentru utilajele agricole.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 300 de agricultori au protestat la Nădlac faţă de majorarea taxelor pentru utilajele agricole0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei