Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Un deţinut produce 200 de euro pe an, mi se pare puţin şi cer mai mult de la Administraţie

Miercuri, 14 Martie 2012 (15:17:33)

Cei 30.000 de deţinuţi aflaţi în penitenciarele româneşti în 2011 au generat Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) un venit total de circa şase milioane de euro, ceea ce înseamnă că fiecare deţinut a muncit de 200 de euro pe an, insuficient potrivit ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu.

"Cei aproximativ 30.000 de deţinuţi aflaţi în custodia dumneavoastră de-a lungul anului 2011 au generat veniturile proprii ale ANP, în valoare de şase milioane de euro. Asta înseamnă că fiecare deţinut a adus, prin munca lui, 200 de euro într-un an. Este puţin, vă cer să faceţi tot ce puteţi, ca manageri, pentru a creşte această sumă", a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, la şedinţa de prezentare a bilanţului de activitate a ANP în anul 2011.

În context, Predoiu a atenţionat conducerea ANP în legătură cu modul în care foloseşte patrimoniul imobiliar "bogat" pe care-l administrează, cerând o evaluare a activelor imobiliare şi idei de management eficient al acestora, indicând oportunitatea parteneriatului public-privat.

Ministrul a subliniat totodată importanţa folosirii fondurilor europene.

"Sunt bani care nu costă nimic, vă invit aşadar să-i accesaţi, să veniţi cu proiecte şi să vă folosiţi de această resursă", a mai spus Predoiu.

"Omul sfinţeşte locul", a conchis el după ce s-a referit pe larg la problemele de finanţare cu care se confruntă sistemul penitenciar dar şi la posibilele soluţii pentru acestea.

În încheierea discursului său, Predoiu i-a invitat pe managerii de penitenciare aflaţi la şedinţa de bilanţ de miercuri să facă schimburi de experienţă, pentru a învăţa unii de la alţii şi a multiplica, astfel, bunele practici de la unele penitenciare, care "au reuşit să facă multe cu aceiaşi bani puţini".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Un deţinut produce 200 de euro pe an, mi se pare puţin şi cer mai mult de la Administraţie.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Predoiu: Un deţinut produce 200 de euro pe an, mi se pare puţin şi cer mai mult de la Administraţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei