Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

La Gura Humorului va fi construită Aqua Arena Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei companii din Polonia, Finlanda şi Lituania au demarat în cursul zilei de ieri procedurile pentru înfiinţarea firmei Aqua Arena Bucovina, care se va ocupa de construcţia unui aqua-park în complexul Ariniş din Gura Humorului. Anunţul a fost făcut de primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, acesta precizând că investiţia va fi realizată de firmele Task Ltd Company, din Polonia, Arktes OY, din Finlanda, şi CP World Riga din Lituania, în parteneriat cu Primăria Gura Humorului.

Ursaciuc a spus că reprezentanţii investitorilor au fost la începutul acestei săptămâni în Gura Humorului pentru a stabili ultimele detalii înainte de înfiinţarea firmei care va administra viitorul aqua-park. El a arătat că investiţia se ridică la 15 – 20 de milioane de euro, fonduri care ar urma să fie asigurate de către cei trei investitori. Marius Ursaciuc a explicat că aqua-park-ul din Gura Humorului va fi construit pe actuala locaţie a piscinelor acoperite din parcul Ariniş, acestea urmând să fie integrate în viitoarea Aqua Arena Bucovina.

 

Aqua-parkul din Gura Humorului va fi un „paradis tropical”

Primarul din Gura Humorului a explicat că viitorul aqua-park va fi amenajat ca „un paradis tropical”, cu un sistem de bazine de aproape 700 de metri pătraţi, care vor fi legate printr-un tunel de un bazin exterior, un „râu repede”, peşteri şi cascade, precum şi bazine cu jacuzzi. Marius Ursaciuc a arătat că în apropierea acestui aqua-parc va fi construit şi un hotel cu circa o sută de camere, o sală de conferinţă şi un complex SPA.

„Acest aqua-park va fi construit ca un paradis tropical, iar investiţia vine în completarea a ceea ce ne lipseşte nouă în momentul de faţă, şi anume adresabilitatea la copii şi familii. Din discuţiile pe care le-am avut, firmele din Finlanda şi Polonia au anunţat că după finalizarea hotelului şi a aqua-parkului vor să trimită turişti pentru a asigura un grad de ocupare a hotelului de circa 40%, astfel încât să fie siguri că această investiţie este profitabilă”, a spus Marius Ursaciuc, care a mai adăugat că Primăria Gura Humorului va intra în parteneriat cu firma care va construi Aqua Arena Bucovina. El consideră că o astfel de investiţie este extrem de potrivită pentru Gura Humorului, mai ales că acest oraş este o staţiune turistică „de 12 luni pe an”.

„Consider că cei trei investitori au ales Gura Humorului pentru că aici există în momentul de faţă aici un potenţial de dezvoltare major, pentru că vor să intre pe piaţa românească şi pentru că în România nu mai există decât o singură investiţie de genul acesta, la Braşov”, a mai spus Marius Ursaciuc.

El a mai spus că iniţiativa înfiinţării acestui aqua-park au avut-o investitorii din Polonia, după ce Primăria Gura Humorului a încheiat un contract de colaborare şi schimb de experienţă cu autorităţile locale din oraşul polonez Puck, situat în nordul Poloniei, pe coasta Mării Baltice. Parteneriatul dintre cele două administraţii locale presupune şi colaborarea în vederea construirii unui aqua-park după modelul celui existent în oraşul acest oraş polonez.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Gura Humorului va fi construită Aqua Arena Bucovina.
 Vizualizări articol: 1558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.47/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 19 voturi
La Gura Humorului va fi construită Aqua Arena Bucovina4.5519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Holiday resort trimis de
(14 mar 2012, 13:15:56
Poate va fi gata la timp pe când iese Gîju şi gaşca lui din puşcărie, să se relaxeze puţin la piscină.
2.   AS trimis de
(14 mar 2012, 14:43:17
Vara asta va fi gata langa Piatra Neamt un complex mai frumos decat cel din Brasov, Aqua Park „Blue Eden“ Alexandru cel Bun!
3.   Nenea primaru trimis de
(14 mar 2012, 14:43:46
ALO................nenea LUNGU.............face-ti si in Suceava un loc de agrement pe perioada verii pentru ca in rapanul ala de strand nu se duce nimeni! Humorenii cum draq pot sa faca, la Suceava chiar nu se poate.....m-am saturat de atatea borduri, pavele, ;praf si gropi.a ajund municipiul ce-l mai rapanos din tara, Falticeniul au macar Nada Florilor, Radautiul parca avea un ZOO, Cimpululng au Raraul cu ce presupune asta...la Suceava numai tiganeala din bazar si atat!
4.   Ghd trimis de
(14 mar 2012, 16:01:16
Orice ar face Ursaciuc G.H. ramane tot un oras in care tiganii sunt pe primul loc...un oras dezvoltat in epoca portocalie.
4.1  RE: Ghd trimis de
(14 mar 2012, 17:36:33
aloo tovarasu bau bau caca maca sau cum te numesti , esti cumva rasist sau cand vi pe la gh treci numai pe varvata ,HUMORUL ESTE FRUNTEA , sa ti minte asta .si cand vei trece prin gh sa ridici palaria in fata primariei ca respect pentru ce a facut MARIUS URSACIUC in gh
5.   Sdfghb trimis de
(14 mar 2012, 19:38:54
Bai carcasa, da, eu sunt si rasist, asa este, dar iti spun sincer ca voi ati avut noroc de marzoi si flutur, ar trebui sa le pupati picioarele, ca fara ei ati fi fost muritori de foame. Eu mereu trec prin orasul vostru si culmea mereu ma impiedic de persoane colorate iar plus de asta am avut si cativa colegi din gh iar toti aveau mate pestrite si comportament de tigani.
Adevarat este ca Ursaciuc a facut treaba, doar cu ajutorul lui flutur si marzoi in detrimentul celorlalte localitati din judet.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei