Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Burse de studiu în Franţa de 180.000 euro pentru studenţi români

Miercuri, 14 Martie 2012 (17:27:48)

Companii franceze din România sponsorizează cu 180.000 de euro burse pentru 21 de studenţi români, tinere talente ce vor avea ocazia să efectueze un sejur de studii de înalt nivel în Franţa şi să abordeze lumea afacerilor cu perspectiva unei cariere strălucite.

Patru burse de doctorat în domeniul energiilor regenerabile şi 17 burse de master şi de schimb de experienţă ştiinţifică vor fi acordate unor tineri români în baza unor parteneriate care vor fi încheiate, joi, de Ambasada Franţei la Bucureşti, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Ambasada Franţei în România, Camera Franceză de Comerţ şi Industrie din România şi mai multe companii franceze vor semna, joi, mai multe parteneriate care au ca scop promovarea cercetării, schimbul de experienţă a studenţilor şi integrarea profesională a tinerilor români talentaţi prin întemeierea unui program de burse cofinanţate de licenţă şi de master.

Potrivit Ambasadei Franţei în România, companiile BRD, GDF-Suez, KPMG, Lafarge şi Saint Gobain vor semna un parteneriat cu Camera Franceză de Comerţ şi Industrie din România, cu Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi cu Ambasada Franţei din România pentru a finanţa patru burse de doctorat în co-tutela, în sectorul energiilor regenerabile.

"Bursele au fost create în concordanţă cu Cartea albă a Energiei (publicată în martie 2011) şi au scopul de a promova dezbaterile pe tema legăturilor dintre cercetare şi inovaţiile puse în aplicare în domeniul energiei din România şi de a genera noi sinergii între România şi Franţa. Pe parcursul a trei ani, candidaţii aleşi îşi vor petrece perioade de timp egale în România şi în Franţa. În colaborare cu laboratoarele de elită franceze şi române, ei vor lucra la o cercetare inovatoare într-un domeniu în plină dezvoltare", se arată în comunicat.

Alte 17 burse de master şi de schimb de experienţă ştiinţifică de înalt nivel vor fi înfiinţate pentru anul universitar 2012/2013 de către companiile BRD, Dalkia, Eurocopter România, THALES, GDF SUEZ, Lactalis, Michelin, Renault-Dacia, Maïsadour şi cabinetul de avocatură Gide Loyrette Nouel, în parteneriat cu Ambasada Franţei din România, pentru a permite tinerilor români cu un mare potenţial de a beneficia de formare în Franţa şi de a căpăta cultura organizaţională a grupului.

"La întoarcere, ei vor fi în măsură să ocupe posturile importante din companiile care i-au susţinut", se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, aceste angajamente reprezintă o investiţie totală de aproximativ 180.000 de euro, din partea companiilor franceze din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Burse de studiu în Franţa de 180.000 euro pentru studenţi români.
 Vizualizări articol: 646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Burse de studiu în Franţa de 180.000 euro pentru studenţi români0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei