Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Guvernul să stopeze contractele preferenţiale pe energie, în special de la Hidroelectrica

Miercuri, 14 Martie 2012 (16:03:06)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a solicitat, miercuri, Guvenrului să oprească, până în luna noiembrie, toate contractele preferenţiale pe energie, în special cele de la Hidroelectrica, despre care a spus că reprezintă "perla coroanei".

"Vom solicita oficial, înainte ca Guvernul să treacă la orice altă decizie, un set de măsuri întârziate până acum din motive politice: Guvernul are datoria, până în noiembrie, să oprească contractele preferenţiale de energie, în special de la Hidroelectrica, cu acei băieţi deştepţi criticaţi de Traian Băsescu şi PDL în campania electorală şi care au primit de la Traian Băsescu şi PDL, din 2008 încoace, contracte în detrimentul României, la Hidroelectrica", a spus Ponta.

El a cerut, totodată, să se renunţe la managementul politic al companiilor de stat din domeniul energetic.

"De doi ani, la propunerea PSD, apoi a USL, s-a cerut şi s-a promis management nepolitic la societăţile de stat. Azi, acest management e politic, şi cu câteva luni înainte de alegeri, la Hidroelectrica, Turceni, Rovinari, Romgaz, lucrează pentru profitul PDL, UNPR, UDMR în această campanie electorală", a spus Ponta.

El a arătat că proiectul legislativ al Guvernului pe sectorul energetic trebuie prezentat într-o dezbatere publică reală.

"Trebuie prezentat în dezbatere publică reală, nu din nou decizii luate ca la serviciile secrete. Ungureanu nu mai e şef de servicii secrete, e premier, nu mai poate lucra la fel - ştie el de ce dar nu poate să ne spună şi nouă. Trebuie explicat ce ţară din Europa privatizează resurse energetice în momentul cel mai prost, cu cele mai mici preţuri pe piaţă pentru participaţiile statului, într-un mod care dezavantajează pe termen mediu şi lung România", a spus Ponta.

Liderul PSD a cerut Guvernului să precizeze care sunt interesele financiare, care sunt companiile şi din ce ţări sunt acestea cu care Executivul are raporturi stabilite pentru a cumpăra ceea ce aparţine acum României, precum şi să arate care va fi soarta angajaţilor şi care este strategia de independenţă şi de dezvoltare energetică a României.

Ponta a spus că, în acest moment, Hidroelectrica este "perla coroanei" în domeniu, în condiţiile în care se doreşte ca aceasta să fie privatizată forţat în perioada următoare.

"Perla coroanei e Hidroelectrica, o societate care este cea mai valoroasă, e construită, pusă în forma actuală după zeci de ani de muncă a diverse generaţii. Se doreşte în acest an a fi trecută din avuţia generală către o privatizare forţată care să servească interese private, care să afecteze pe termen mediu şi lung independenţa energetică", a spus Ponta.

Liderul PSD a spus că doreşte să creadă că scopul instalării actualului Guvern până în noiembrie nu e acela de a da ultimele resurse, în special Hidroelectrica.

"Vreau să cred că nu e eşa, că orice decizie se va lua în baza dezbaterii publice, a informării populaţiei, a consultării cu noi, care vom fi la guvernare în noiembrie", a mai spus Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Guvernul să stopeze contractele preferenţiale pe energie, în special de la Hidroelectrica.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Guvernul să stopeze contractele preferenţiale pe energie, în special de la Hidroelectrica0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei