Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurs de proiecte

Ion Lungu a semnat contractul prin care Suceava va avea acces la cele 37 de milioane de euro oferite de Elveţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bună parte din zecile de milioane de euro puse la dispoziţie de elveţieni ca fonduri nerambursabile vor putea fi accesate de municipiul Suceava, pentru finanţarea unor proiecte precum modernizarea iluminatului public sau asigurarea căldurii în Bazar.

Acest lucru a devenit posibil după ce primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat luni, la Bucureşti, acordul de finanţare pentru accesarea de fonduri elveţiene, în prezenţa lui Thomas Stauffer, şeful Oficiului din România pentru Contribuţia elveţiană, din cadrul Ambasadei Elveţiei, dar şi a oficialilor din cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi cei ai Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Cele 40 de milioane de franci elveţieni (aproximativ 37 milioane de euro) oferite de statul elveţian ca finanţare nerambursabilă sunt disputate de patru municipii din România – Suceava, Arad, Cluj-Napoca şi Braşov, care au fost declarate finaliste ale concursului de proiecte organizat în acest scop.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că suma de care municipalitatea va beneficia din banii puşi la bătaie de elveţieni va putea fi aflată în a doua jumătate a anului: „Conform Ghidului solicitantului, într-o primă fază ne-au fost puşi la dispoziţie 65.000 de euro, pentru realizarea documentaţiei de consultanţă pentru realizarea studiului Programului de Acţiuni de Dezvoltare Durabilă în domeniul energetic, până la finele lunii iulie. După aceea, cele trei proiecte propuse de noi vor fi evaluate şi în funcţie de asta se va stabili suma cu care partea elveţiană vor contribui la realizarea lor”.

Proiectele propuse de suceveni au ca scop asigurarea căldurii în Bazar, din energie regenerabilă, izolarea termică a sediului Primăriei Suceava, dar şi continuarea acţiunii de modernizarea a iluminatului public, recent încheiată de-a lungul principalei artere de circulaţie.

Cele patru municipii pot promova maxim zece proiecte, încât cele trei proiecte depuse de Suceava vor intra într-o competiţie strânsă cu cele ale Clujului, Aradului şi Braşovului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu a semnat contractul prin care Suceava va avea acces la cele 37 de milioane de euro oferite de Elveţia.
 Vizualizări articol: 708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 10 voturi
Ion Lungu a semnat contractul prin care Suceava va avea acces la cele 37 de milioane de euro oferite de Elveţia3.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Caldura in bazar trimis de
(14 mar 2012, 15:53:22
bravo domnule primar trebuie sa se faca ceva cu caldura in bazar majoritatea sucevei mananca deacolo oameni acei mor de frig pe timp de iarna, nu stiu cum mai rezista saracii pentru 3 lei de-o gura de mancare...... mult respect sa traiti
1.1  RE: Caldura in bazar trimis de
(14 mar 2012, 18:19:19
Mare PUPINKU esti matale...Cat la suta din cei 91 000 de suceveni traiesc din eveziunea si specula din bazar??Mai bine le-ar fi creat Lungu si Flutur locuri de munca,acolo vand elastic si chiloti oameni pregatiti si calificati in multe meserii...Suceava avea odata industrie si oameni calificati!
2.   Da trimis de
(14 mar 2012, 22:41:02
37 milioane de Euro pentru Bazar ( evaziune), pentru caldura primarului si pentru aspectul la ulita principala . Corect , ...dar cu strazile razboinice , cu ilumininatul in cartiere, cu accesul prin noroi la buncarele de gunoi, cu circulatia si parcarile arhaice , cu lipsa parcurilor si a spatiilor verzi cum ramane??????/ Probabil pentru astea trebuie multi bani, cei 37 de milioane sunt doar bacsisuri de la UE. Hai SICTIR si MANCA-VAR CAINII DE NENOROCITI INCOMPETENTI SI NERUSINATI..... RUSINE SI SA VA PETRECETI ZILELE IN BAZAR PANA LA SFARSITUL LOR......  ☭ I CU OCHI DIN ADMINISTRATIE....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei