Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul: Discuţia lui Ungureanu cu Ponta a vizat exclusiv priorităţile legislative ale Executivului

Miercuri, 14 Martie 2012 (15:45:42)

Discuţia avută de premierul Mihai Răzvan Ungureanu cu preşedintele PSD, Victor Ponta, a vizat exclusiv priorităţile legislative ale Guvernului şi modul în care acestea, înţelese ca reprezentând interesul naţional, pot fi dezbătute în Parlament de către putere şi opoziţie deopotrivă, arată Guvernul.

Precizarea a fost transmisă de Guvern printr-un comunicat, după ce preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, că, în discuţia telefonică pe care avut-o cu premierul Ungureanu, acesta a dat dreptate opoziţiei cu privire la cele patru condiţii pentru a reveni în Parlament, transmiţându-i că el nu poate să o schimbe pe Roberta Anastase, deşi ar vrea.

"Discuţia pe care premierul a avut-o la telefon cu preşedintele PSD a vizat exclusiv priorităţile legislative ale Guvernului şi modul în care ele, înţelese ca reprezentând interesul naţional, pot fi dezbătute în Parlament de către putere şi opoziţie deopotrivă. Aceste priorităţi vizează în perioada imediat următoare legislaţia aferentă Pachetului 3 - energie", susţine Guvernul.

În comunicat se mai arată că premierul consideră că este corect din punct de vedere politic ca la această dezbatere să existe dialog între opoziţie şi putere. În opinia premierului, şi alte teme de interes naţional, cum ar fi aderarea la spaţiul Schengen sau Mecanismul de Cooperare şi Verificare, necesită un dialog între toţi actorii de pe scena politică, partide şi Guvern.

Guvernul se va reuni, vineri, în şedinţă specială, pentru a discuta un proiect de lege care va reglementa sectorul energetic.

Premierul Ungureanu a declarat, marţi seara, la Antena 3, că a avut o discuţie telefonică cu liderul PSD, Victor Ponta, în care i-a spus că Guvernul va aproba legi importante la dezbaterea cărora opoziţia ar trebui să vină în Parlament, adăugând că nu a "apucat" să aibă o discuţie şi cu preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"Am avut o discuţie cu Ponta, pentru nevoia unei întâlniri privind priorităţile legislative. Cu Crin Antonescu nu am apucat să vorbesc, dar îl voi suna", a afirmat Ungureanu, la postul Antena 3.

El a apreciat că prezenţa opoziţiei în Parlament este importantă, deoarece Guvernul va aproba legi importante, precum cea din sectorul energetic, şi a arătat că susţinut susţinut de Ponta în faţa parlamentarilor puterii la momentul votului de învestitură al Executivului reprezintă "normalitatea însăşi".

Miercuri, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că, în discuţia telefonică pe care a avut-o cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, acesta l-a întrebat dacă opoziţia vine în Parlament, pentru că doreşte să-şi promoveze pachetul legislativ pe energie, răspunsul fiind unul negativ.

Ponta a mai spus însă că, în discuţia telefonică pe care avut-o cu premierul Ungureanu, acesta a dat dreptate opoziţiei cu privire la cele patru condiţii pentru a reveni în Parlament, transmiţându-i că el nu poate să o schimbe pe Roberta Anastase, deşi ar vrea.

El a spus că a vorbit cu Crin Antonescu şi Daniel Constantin despre discuţia telefonică purtată cu premierul Ungureanu, decizia fiind că liderii USL vor merge la dialog cu rerezentanţii puterii, respectiv Mihai Răzvan Ungureanu, Emil Boc sau Kelemen Hunor, pentru a discuta despre deblocarea Parlamentului prin asumarea celor patru condiţii puse de opoziţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul: Discuţia lui Ungureanu cu Ponta a vizat exclusiv priorităţile legislative ale Executivului.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul: Discuţia lui Ungureanu cu Ponta a vizat exclusiv priorităţile legislative ale Executivului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei