Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fructele şi legumele ar trebui consumate de cinci ori pe zi, doar 17 la sută dintre mame ştiu asta

Miercuri, 14 Martie 2012 (17:27:17)

Legumele, fructele şi sucurile de fructe ar trebui să fie o parte importantă a alimentaţiei fiecărei persoane şi ar trebui consumate de cinci or pe zi, însă doar 17 la sută dintre mame ştiu acest lucru, rezultă dintr-un studiu iniţiat de Uniunea Naţională a Producătorilor de Sucuri (KUPS).

Rezultatele studiului, realizat în rândul mamelor cu copii cu vârste cuprinse între 3 -10 ani, arată că numai 17 la sută dintre mamele intervievate au aflat că legumele şi fructele trebuie consumate de cinci ori pe zi, dar 88 la sută dintre ele sunt de acord cu afirmaţia conform căreia fructele şi legumele reprezintă baza unui stil corespunzător de viaţă.

Cercetarea a arătat, de asemenea, că 42 la sută dintre mamele intervievate dau din când în când copilului suc de fructe sau legume în loc de fructe sau legume.

Şase din 10 mame cred că ar trebui să consume fructe şi legume de cel puţin trei ori pe zi, însă cei mai mulţi dintre cei intervievaţi mănâncă fructe de cel mult două ori pe zi iar patru la sută susţin că fac acest lucru doar o dată pe săptămână.

Totodată, 70 la sută dintre copii susţin că le plac fructele iar una din două mame este conştientă de acest lucru. Cu toate acestea, 36 la sută dintre mamele intervievate recunosc că uneori sunt nevoite să-şi oblige copilul să consume fructe, iar 14 la sută spun că trebuie să fac acest lucru în mod frecvent.

Rezultatele studiului mai arată că deşi copiilor le plac legumele (44 la sută afirmând acest lucru), nu se duc singuri după ele. Mai mult, 42 la sută dintre mămici spun că prepară legume pentru copiii lor, dar ajung să le consume singure.

"Cinci din zece mame intervievate îmbogăţesc dieta cu sucuri. Reprezintă o formă mult mai convenabilă şi preferată de servire a fructelor şi legumelor", rezultă din studiu.

Beneficiile care decurg din consumul fibrelor alimentare sunt necunoscute pentru 55 la sută dintre mame, iar cele ale consumului de fier pentru 32 la sută.

KUPS a lansat, miercuri, în România campania "5 porţii de legume, fructe sau suc de fructe", publicul ţintă fiind mamele care au copii aflaţi în primii ani de şcoală.

Campania "5 porţii de legume, fructe sau suc de fructe" este un proiect informativ-educaţional cu caracter prosocial, principalul său scop fiind promovarea stilului sănătos de viaţă, care constă, mai ales, într-o alimentaţie echilibrată, bogată în fructe, legume şi suc de fructe, consumate în proporţii adecvate.

Un aspect important al campaniei îl reprezintă creşterea gradului de conştientizare în rândul copiilor şi adulţilor cu privire la consumul de legume, fructe şi sucuri, precum şi educaţia în jurul acestei idei.

"În România, educaţia nutriţională este aproape inexistentă. Rata de creştere a obezităţii şi a altor boli metabolice este explozivă, aşadar o campanie care urmăreşte promovarea unei alimentaţii sănătoase nu poate fi decât binevenită. Din constatările mele, dar şi din studii efectuate în rândul populaţiei, consumul de fructe şi legume este deficitar în România, mai ales din cauza unei slabe informări în privinţa beneficiilor pe care fructele şi legumele le-ar aduce sănătăţii noastre. Este important ca românii să înţeleagă aceste aspecte şi să fie motivaţi să îşi modifice modul de alimentaţie, ajungând la un consum de 5 porţii de fructe, legume sau suc de fructe în fiecare zi", a declarat dr. Şerban Damian, specialist în nutriţie şi medic sportiv:

Campania se va desfăşura pe o perioadă de trei ani, până în septembrie 2014, proiectul fiind finanţat din bugetul Uniunii Europene şi al Republicii Polone, precum şi din bugetul Fondului de Promovare a Fructelor şi Legumelor, administrat de către Agenţia Pieţei Agricole din Polonia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fructele şi legumele ar trebui consumate de cinci ori pe zi, doar 17 la sută dintre mame ştiu asta.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fructele şi legumele ar trebui consumate de cinci ori pe zi, doar 17 la sută dintre mame ştiu asta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei