Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mar 2012 - Anul XVII, nr. 54 (4959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gheorghe Vlădan a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

Marţi, 6 Martie 2012 (19:25:20)

Tribunalul Bucureşti a decis, marţi seară, arestarea preventivă pentru 29 de zile a autorului atacului armat de la un salon de cosmetică din Dorobanţi, Gheorghe Vlădan, pentru omor calificat şi deosebit de grav şi pentru tentativă la această faptă.

Avocatul lui Gheorghe Vlădan a anunţat că va ataca decizia instanţei, recursul urmând să se judece la Curtea de Apel Bucureşti.

Gheorghe Vlădan este acuzat de uciderea soţiei sale şi a unei alte femei, precum şi de rănirea altor şase persoane în atacul armat de la un salon de coafură din Dorobanţi.

Vlădan a fost reţinut luni noapte de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, aceştia cerând marţi instanţei arestarea lui preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pentru omor calificat şi deosebit de grav şi pentru tentativă la această faptă. Pedeapsa pe care o riscă fostul agent este închisoarea pe viaţă sau între 15 şi 25 de ani.

Unul dintre martorii citaţi în referatul prin care procurorii cer arestarea lui Gheorghe Vlădan, identificat drept "E. D. G.", a fost sunat de agresor la câteva minute după atac şi anunţat de acesta că "a descărcat pistolul" în soţia sa şi în celelalte persoane aflate în salonul de cosmetică.

Apelul telefonic pe care îl citează procurorii ar fi fost făcut de Gheorghe Vlădan luni, la ora 17.37, după cum indica telefonul martorului invocat.

În referatul cu propunerea de arestare a lui Gheorghe Vlădan, obţinut de MEDIAFAX, procurorii susţin că Vlădan este autorul atacului armat soldat cu doi morţi şi şase răniţi şi că lăsarea sa în libertate ar prezenta un pericol social concret pentru ordinea publică.

Bazându-se pe declaraţiile martorilor, procurorii afirmă în referat că bărbatul a tras mai întâi un foc în soţia sa, în zona pieptului, apoi alte trei focuri în cea de-a doua persoană pe care a ucis-o, casiera B. M., pe care a nimerit-o în piept şi cap.

Atacatorul a tras apoi alte şapte focuri de armă în şase dintre persoanele aflate în salonul de cosmetică, astfel "consumând muniţia aflată în încărcătorul pistolului".

Potrivit documentului citat, cele şase persoane rănite au fost duse la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Elias.

"Victima C.I.D. de 57 de ani, a prezentat o plagă împuşcată la nivelul hemitoracelui drept. Victima S.M., de 51 de ani, a prezentat o plagă împuşcată la nivelul toracelui şi a braţului drept. Victima B.I. a prezentat plăgi împuşcate în zona inferioară a abdomenului", scriu procurorii în referat despre cele trei persoane rănite care au ajuns la Spitalul Floreasca.

Referitor la cei duşi la Spitalul Elias, procurorii susţin că "victima P.I., de 56 de ani, a prezentat o plagă prin împuşcare la nivelul genunchiului stâng, cu glonţ restant", că "victima R.G., de 40 de ani, a prezentat plăgi împuşcate la nivelul membrelor inferioare" şi că cel de-al şaselea rănit, A.M., de 32 de ani, "a prezentat o plagă împuşcată la nivelul toracelui".

Procurorii susţin, bazându-se pe depoziţiile a cinci martori, faptul că Vlădan este autorul atacului, unii dintre cei audiaţi cunoscându-l anterior, dar fac şi o reconstituire a cazului, pe baza aceloraşi declaraţii. Astfel, unul dintre cei audiaţi susţine că l-a văzut pe bărbat ieşind din salonul de cosmetică şi mergând către sediul Transelectrica din apropiere, unde s-a şi predat. Un alt martor susţine că l-a văzut pe agresor de afară, prin geamul salonului, "executând focuri de armă asupra persoanelor aflate în interior".

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a declarat, luni, că "personajul" care a deschis focul la coaforul din complexul Perla este poliţist din 2007, angajat din sursă externă.

Poliţistul Gheorghe Vlădan lucra ca şofer la Centrul medical de diagnostic şi tratament Dr. N. Kretzulescu - Policlinica Ministerului Administraţiei şi Internelor, anterior el fiind angajat ca şofer la MAI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Vlădan a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Gheorghe Vlădan a fost arestat preventiv pentru 29 de zile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei