Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mar 2012 - Anul XVII, nr. 54 (4959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pârât superiorilor

Judecătoare cu jalba-n proţap la Poliţie împotriva unui şef de post

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce şi-a văzut numele în ziar pentru că l-a amendat „fără număr” pe agentul-şef adjunct Cătălin Haucă, şeful Postului de Poliţie Adâncata, judecătoarea Maricica Mititelu, de la Judecătoria Suceava, nu a rumegat prea bine această publicitate. Ca urmare, a pus mâna pe pix şi pe hârtie şi a scris o sesizare către conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava. În plângerea respectivă, Maricica Mititelu le cere şefilor poliţistului să verifice dacă acesta a acţionat deontologic exprimându-şi nemulţumirile generate de amendarea sa.

Inspectorul de poliţie Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, a confirmat că Poliţia Municipiului Suceava a efectuat verificări pe această temă. „S-au efectuat verificări în privinţa modului de aplicare a mandatelor de aducere, iar subofiţerul a fost atenţionat în scris şi i s-a cerut să dea dovadă de mai multă atenţie în îndeplinirea sarcinilor de serviciu”, a explicat Epureanu.

Între timp, amenzile aplicate agentului-şef adjunct Cătălin Haucă au început să fie trimise în debit, iar poliţistul are de plătit, deocamdată, 2.000 de lei.

Şeful de post de la Adâncata a menţionat că nu mai doreşte să dezvolte acest subiect, deoarece toate datele trebuie comunicate prin intermediul purtătorului de cuvânt.

Dacă vor rămâne în vigoare toate amenzile pe care Cătălin Haucă le-a primit, acesta va avea de muncit jumătate de an doar pentru a-şi achita sancţiunile aplicate de zeloasa judecătoare.

 

Subiectul Maricica Mititelu a fost şi în atenţia CSM

Modul în care judecătorul Maricica Mititelu împarte cu dărnicie amenzi în stânga şi în dreapta a constituit şi obiectul unei verificări efectuate de reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii. Aceştia au ajuns la Judecătoria Suceava după plângerea depusă de procurorul Mirela Fănaru, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. La începutul anului 2010, procurorul a primit o amendă de 1.000 de lei, sancţiune care a rămas în vigoare şi în urma contestaţiei. În urma controlului, inspectorii CSM nu au aplicat nici o sancţiune în cazul judecătoarei Maricica Mititelu.

 

Cum a fost amendat şeful de post din Adâncata

În cazul poliţistului Haucă, motivul amendării fost acelaşi de fiecare dată: nu a dus la îndeplinire cu respectarea dispoziţiilor legale mandatele de aducere emise în mai multe dosare penale. În urmă cu câteva luni, şeful de post din Adâncata a explicat că în unele situaţii a fost în imposibilitatea fizică de a aduce persoanele solicitate în sala de judecată.

De exemplu, în dosarul 4318/314/2010 al Judecătoriei Suceava, la termenul din 15 iunie 2011, agentul-şef adjunct Cătălin Haucă trebuia să aducă la Judecătoria Suceava şase inculpaţi şi un martor. Cinci dintre inculpaţi şi un martor nu au fost prezenţi. Singurul inculpat prezent a depus o serie de acte medicale prin care dovedea că fratele său, şi el inculpat în dosar, este internat în spital.

La finalul şedinţei de judecată, Maricica Mititelu a decis să-l amendeze cu câte 500 de lei pe şeful Postului de Poliţie din Adâncata pentru fiecare mandat neexecutat. În total, agentul-şef adjunct Hauca a primit o amendă în cuantum de 3.500 de lei, adică şi pentru inculpatul pe care l-a adus în sala de judecată, dar şi pentru fratele acestuia, care se afla în spital.

Un alt caz desprins parcă din filmele de comedie s-a petrecut pe 6 iunie 2011. Poliţistul trebuia să execute un mandat de aducere care-l privea pe Cristian Amărculesei, dar cum inculpatul nu a ajuns, s-a decis amendarea şefului de post din Adâncata cu suma de 1.000 de lei pentru „îndeplinirea necorespunzătoare în mod repetat a mandatului de aducere privindu-l pe inculpatul Amărculesei Cristian Constantin”.

Numai că 6 iunie 2011 a fost prima zi de serviciu a lui Cătălin Haucă, şi asta deoarece în perioada 16 mai – 5 iunie a fost în concediu medical deoarece a avut piciorul în ghips. Deşi a depus la dosar acte doveditoare şi a cerut anularea sancţiunii, Maricica Mititelu a considerat că nu este cazul să-l „ierte” pe poliţist, iar amenda a rămas în vigoare.

 

Lunea, Adâncata este liberă de Poliţie

Ieri, ca aproape în fiecare zi de luni, agentul-şef adjunct Cătălin Haucă se afla pe holurile Judecătoriei Suceava aşteptând ca persoanele pe care le-a adus cu mandat să fie audiate de Maricica Mititelu. În tot acest timp, comuna Adâncata, care cuprinde trei sate şi are o populaţie de circa 4.000 de persoane, a rămas „descoperită”. Singura modalitate prin care oamenii îşi pot rezolva problemele este telefonul mobil, iar dacă apar urgenţe sunt trimişi colegi din alte sate, cu singura condiţie ca aceştia să nu fie şi ei „prizonieri” în Palatul de Justiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătoare cu jalba-n proţap la Poliţie împotriva unui şef de post.
 Vizualizări articol: 2190 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Judecătoare cu jalba-n proţap la Poliţie împotriva unui şef de post5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari d-nei judecatoare! trimis de
( 6 mar 2012, 12:09:47
Eu cred ca undeva pe lantul justitiei cineva trebuie sa-si faca treaba. Ori din moment ce seful de post isi face treaba asa cum a invatat el ca trebuie facut este normal ca judecatoarea sa-l arda la buzunar.

De asta sentintele finale sunt un dezastru deoarece oamenii care trebuie sa aduca martori, sa culeaga probe isi fac treaba aiurea!

In opinia mea d-na judecator actioneaza prompt si la obiect!
2.   Sandrinio,ziarist de c---t! trimis de
( 6 mar 2012, 12:36:53
Iar bagi ma zazanie intre oameni?! Nu mai tii cont de statutul lor,de imaginea lor,de munca lor....urat,foarte urat....Sau tu esti pe principiul ,,DEZBINA SI....ARATA_TE INTERESANT'' e josnic ce faci....Intr-o zi vei ajunge pe mana unui judecator dintre astia carora le tot bagi strambe si atunci sa te vad!
3.   Comentariu trimis de
( 6 mar 2012, 12:36:59
Normal ca atunci cand ai salar de 8 mii de lei, sau cat o mai avea un judecator, ti-e usor sa arunci cu amenzi, dar mai najpa ii ca nici macar nu te stradui prea mult sa-ti motivezi decizia...
3.1  RE: Comentariu trimis de
( 6 mar 2012, 12:51:26
SALAR ? NAJPA ?thinking
Uăi băiete, tu ai luat lecții de retorică la școala peripatetică?thinking
Cin' ț-o fost dacăl în ciclul primar? Cicero?thinking
4.   Foarte bine... trimis de
( 6 mar 2012, 12:46:11
E OK asa, sa vada domnul Cătălin Haucă cum e sa ei amenzi nejustificat, la randul sau aplica si el amnezi nejustificat pretizand ca nu functioneaza un bec la pozitie, bravoooooo ma bucur, se mai intoarce roata domunulei Haucă.
5.   Comentariu trimis de
( 6 mar 2012, 14:56:20
Autorul articolului are mare dreptate cind spune ca nu rumega ceea ce face judecatoarea . Deci este o v...... si la astea ce sa ceri .PUNCT
6.   A innebunit lumea trimis de
( 6 mar 2012, 17:38:24
sa-i vad pe papagalii de mai sus care sunt pro judecatoare si antimilitian.cind vor veni la un proces judecat de madam jude da mai sus si vor lua 5000 lei amenda ca nu s-au scarpinat in nas la timp iar cind se vor duce la militie ca au ramas fara vitel in grajd militianul sa se scarpine in nas citind ziarul.
Sunteti niste narozi...de fapt la Adincata a tunat si i-a adunat..prosti, tilhari, criminali, haiduci, legionari de toate neamurile
7.   O vaca trimis de
( 6 mar 2012, 18:54:42
ba fratzilor daca nu o cunoasteti asta e cea mai mare vaca din tot tribunalul. am mers ca martor odata si sa vedeti cum vb cu toata lumea de zici ca i DUMNEZEUpe pamant. Nu l cunosc nici pe politist dar stiu multe cazuri in care VACA a dat amenzi aiurea. Treaba ei. Dar eu cred ca in momentul cand mergi acolo nu trebuie sa fii tratat ca un infractor, cu toate ca astia au mai multe drepturi. In consecinta, d-ra MITITELU ( ca e domnisoara ) si nefut..a, CIOCU MIC ca nu e instanta lui mata.

8.   Isterico trimis de
( 6 mar 2012, 21:11:37
Mai fatuca i-a si mai invata ca sa vezi problemele in ansamblu si sa nu te faci de KAKA in PRESA. Si lasati-o mai moale cu alea chefuri prin palatul de justitie dupa program, la cati bani luati ar trebui (UNII) sa va faceti treaba cu mai multa seriozitate. In ultimul rand dra judecator ar trebui sa-ti dai amenda singura sau sa-ti donezi salariile pentru acele solutii diferite de ale tale in apel sau in recurs.
9.   Sardina afumata trimis de
( 6 mar 2012, 22:27:40
Bai, Sardinica, nu ti-e rusine sa scrii asemenea articole?
...Judecatoarea nu a " rumegat" prea bine aceasta publicitate...
Daca ea este o vaca, tu esti un mare bou...probabil, ca ati pascut pe aceeasi pajiste...
10.   ... trimis de
( 6 mar 2012, 23:08:01
Trebuia sa amendeze comandantii de la judet, nu un agent comunal.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei