Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mar 2012 - Anul XVII, nr. 54 (4959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gheorghe Vlădan a tras 11 cartuşe, dintre care trei în casieră şi unul în soţia sa

Marţi, 6 Martie 2012 (15:15:35)

Agentul Gheorghe Vlădan a tras 11 cartuşe, dintre care trei în casiera coaforului şi unul în soţia sa, potrivit unor surse judicare.

Sursele citate au precizat că majoritatea proiectilelor au fost recuperate, unele rămânând în victime.

Vlădan avea un pistol Glock de nouă milimetri cu încărcător de 19, însă la momentul comiterii crimelor avea doar 11 gloanţe.

Cercetarea la locul unde au avut loc crimele s-a încheiat, Gheorghe Vlădan urmând să fie dus la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. La cercetare au participat procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, împreună cu poliţiştii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.

Locuinţa lui Gheorghe Vlădan a fost percheziţionată, marţi, de anchetatori, în prezenţa acuzatului.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a precizat că în urma identificării victimelor s-a stabilit că agentul Gheorghe Vlădean a tras un glonţ în soţie, care i-a lezat inima şi un plămân, în timp ce casiera a fost împuşcată de trei ori, fiindu-i lezat unul dintre plămâni.

În urma efectuării necropsiei celor două cadavre de sex feminin a rezultat faptul că asupra soţiei a fost tras un singur foc, producându-i leziuni în zona toracică, iar asupra celeilalte victime de sex feminin, identificate în persoana casierei coaforului, au fost trase trei focuri de armă. Concluziile provizorii ale autopsiilor relevă faptul că cele două victime au decedat ca urmare a plăgilor produse prin împuşcare.

Luni, în jurul orei 17.30, Gheorghe Vlădan - şofer la Policlinica MAI - a intrat înarmat în coaforul unde lucra soţia sa. El a împuşcat-o mortal pe aceasta şi pe casiera unităţii, rănind apoi alte şase persoane.

Prima etapă a cercetărilor la faţa locului a fost finalizată în timpul nopţii de 5 spre 6 martie 2012, fiind ridicate atât sisteme de supraveghere video ce vor fi supuse unor verificări de specialitate, cât şi cartuşe ce urmează a fi expertizate balistic.

De asemenea, marţi a avut loc o altă etapă a cercetării la faţa locului, care a vizat aspecte de ordin traseologic, respectiv traseul gloanţelor trase de poliţistul Gheorghe Vlădan, potrivit Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

În această cauză au fost identificate şi audiate în cauză cinci persoane, altele decât persoanele vătămate, care au făcut precizări în legătură cu starea de fapt, a precizat PICCJ.

Gheorghe Vlădan a fost audiat, fiind de acord şi dând o declaraţie olografă amplă. Acesta a fost reţinut în cursul nopţii de 5 spre 6 martie 2012, pentru 24 de ore, începând cu ora 1.30.

În cauză va fi dispusă o expertiză medico-legală psihiatrică, conform procedurii standard în astfel de cazuri, a precizat sursa citată.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Codruţa Kövesi, a admis cererea formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi a dispus preluarea cauzei de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică.

Astfel, în cauză lucrează o echipă operativă formată din doi procurori, respectiv procurorul şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Valentin Şelaru, şi un alt procuror, precum şi ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.

Luni, 5 martie, în jurul orei 17.30, într-o criză de gelozie Gheorghe Vlădan a intrat în coaforul unde soţia sa lucra. Casiera a încercat să-l dea afară, iar poliţistul a scos pistolul pe care îl purta la spate şi i-a tras un glonţ în cap, femeia decedând pe loc. Apoi agentul a ţintit-o pe soţia sa, Florina, după care a continuat să tragă în celelate persoane din zonă, rănind şase.

După ce a plecat din coafor, Vlădan s-a dus în clădirea Transelectrica din apropiere, unde i-a pus paznicului pistolul pe masă, apoi l-a sunat pe fiul său, spunându-i ce a făcut. La rândul său, paznicul a sunat la 112 alertând autorităţile.

Vlădan s-a predat, iar procurorii l-au audiat, apoi l-au dus la Institutul de Medicină Legală, pentru recoltare de probe, după ce poliţistul le-a spus că i s-au recomandat de medic antidepresive.

Luni noapte, poliţistul Gheorghe Vlădan a fost readus la Parchetul instanţei supreme, pentru a fi audiat, după ce i-au fost recoltate, luni seara, probe biologice la Institutul de Medicină Legală, pentru a se stabili dacă se afla sub influenţa alcoolului sau a drogurilor la momentul atacului armat.

Marţi, până la ora 3.00 a durat audierea, Vlădan dând declaraţie în faţa anchetatorilor pe formular de inculpat, după care a fost dus în arestul Direcţiei cercetări penale. Ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore a lui Vlădan a fost emisă la ora 1.30.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Vlădan a tras 11 cartuşe, dintre care trei în casieră şi unul în soţia sa.
 Vizualizări articol: 698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gheorghe Vlădan a tras 11 cartuşe, dintre care trei în casieră şi unul în soţia sa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei