Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mar 2012 - Anul XVII, nr. 54 (4959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ofertă de şcolarizare

Campanie de recrutare pentru tinerii care vor să îmbrace uniforma militară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Militar Judeţean Suceava a demarat de câteva zile campania de recrutare a candidaţilor pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ, promoţia 2012-2013, tinerii dornici de o astfel de carieră având la dispoziţie locuri în colegiile militare liceale, dar şi în instituţii de profil de învăţământ superior.

Astfel, pentru tinerii care sunt în clasa a VIII-a şi vor susţine testele naţionale există locuri la Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” Breaza şi Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” Alba Iulia. La toate cele trei unităţi de învăţământ cifra de şcolarizare cuprinde câte 120 de locuri, din care 100 pentru băieţi şi 20 pentru fete.

Înscrierile potenţialilor candidaţi au început de săptămână trecută şi vor continua până pe data de 4 mai.

Referitor la academiile militare, oferta din acest an cuprinde un total de 384 de locuri, pentru fete şi băieţi, la cinci unităţi de învăţământ: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Academia Forţelor Aeriene Braşov, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa, Academia Tehnică Militară Bucureşti, Institutul Medico-Militar Bucureşti/Târgu Mureş.

De asemenea, cei interesaţi mai au la dispoziţie 158 de locuri la trei şcoli postliceale militare: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Piteşti, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene Boboc şi Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale Constanţa.

În cazul acestor unităţi de învăţământ perioada de înscrieri este ceva mai lungă, până în lunile iunie şi iulie, şi diferă de la o şcoală la alta.   

Pentru academii militare şi şcoli de maiştri militari se pot înscrie tinerii cu vârsta de până în 24 de ani, cu condiţia ca aceştia să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat, aici fiind incluşi şi cei care vor termină clasa a XII-a în acest an. Excepţie fac piloţii, în cazul lor limita de vârstă pentru înscrieri fiind de 22 de ani.

Pentru tinerii dornici de o carieră militară şcolile de profil par a fi momentan singura soluţie de intrare în sistem, locurile pentru soldaţi gradaţi voluntari, încadraţi din sursă externă, fiind o incertitudine pentru anul în curs.

Toţi tinerii interesaţi de detalii despre ofertele de şcolarizare din acest an şi de înscrieri sunt aşteptaţi la Centrul Militar Judeţean Suceava, situat pe strada Alexandru cel Bun. Detalii pot fi obţinute şi la numărul de telefon 0230 520 986.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de recrutare pentru tinerii care vor să îmbrace uniforma militară.
 Vizualizări articol: 3250 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Campanie de recrutare pentru tinerii care vor să îmbrace uniforma militară4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Good luck to all! trimis de
( 6 mar 2012, 11:27:27
thumbs up thumbs up thumbs up thumbs up thumbs up
2.   Rusine trimis de
( 6 mar 2012, 12:04:24
Bataie de joc de tineret, fac scoli si apoi sunt dati afara, disponibilizati.
Halal sistem.
3.   Se cauta pistolari sinucigasi!!! trimis de
( 6 mar 2012, 19:02:38
Armata poate mai cauta ceva pistolari care sa omoara la nervi civili nevinovati. Succes!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei