Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mar 2012 - Anul XVII, nr. 54 (4959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

USL cere rezilierea contractului Primăriei Suceava cu firma Rosal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Uniunea Social Liberală cere rezilierea contractului de salubrizare pe care Primăria municipiului Suceava îl are încheiat cu firma Rosal, pe motiv că a adus mari prejudicii cetăţenilor. De asemenea, USL mai cere municipalităţii suspendarea plăţilor către această firmă până la refacerea facturilor pentru lucrările de deszăpezire, facturi considerate exagerate.

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Ovidiu Donţu, a declarat că Rosal nu şi-a onorat obligaţiile către primărie, arătând că deşi contractul stipula clar ca lucrările de deszăpezire să fie executate atât pe trotuare, cât şi pe străzile laterale, nu doar pe arterele principale, acest lucru nu s-a întâmplat.

Donţu a mai spus că Rosal încalcă şi articolul din contract cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor. Liderul social-democrat a menţionat că, deşi deşeurile sunt colectate selectiv în containere, ele sunt amestecate în final, fiind ridicate de către Rosal cu aceeaşi maşină.

„În contractul cu Rosal, la articolul 17, alineatul 6 se prevede că plata serviciilor de salubritate se face cu 74,56% din taxa de salubritate. Acest procent a  fost majorat cu până la 60% la finele anului 2011 şi nu s-a identificat nici un serviciu suplimentar care l-ar fi făcut firma Rosal. Articolul 17 alineatul 1 din contract îl pune pe primarul Ion Lungu într-o situaţie în care trebuie să dea explicaţii.  Articolul spune că indiferent de modificările ulterioare a valorii taxei de salubritate, procentul ofertat al taxei rămâne ferm şi nu poate fi modificat sub nici o formă. Cei 74,56% rămân nemodificaţi indiferent care ar fi cuantumul taxei de salubrizare”, a declarat Donţu. Ovidiu Donţu a mai precizat că Suceava figurează într-un clasament făcut de Institutul pentru Politici Publice ca fiind oraşul cu cele mai mare costuri pe salubizare din ţară, de 92 de lei pe locuitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL cere rezilierea contractului Primăriei Suceava cu firma Rosal.
 Vizualizări articol: 867 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
USL cere rezilierea contractului Primăriei Suceava cu firma Rosal5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 6 mar 2012, 11:21:36
Cine sa faca curatenie in Suceava ? Pitici curateniei ?
USL viseaza cai verzi pe pereti.
2.   Care curatenie? trimis de
( 6 mar 2012, 11:50:10
Suceava este cel mai mizerabil oras din Romania!!! Ce curatenie face Rosalul? Ei sunt vinovati de mizeria din oras prin faptul ca 6 luni pe an ( toata iarna ) arunca pe strazi tone de piatra, nisip si sare. In celelalte 6 luni incearca sa le stranga si binenteles ca nu reuseste de moment ce stim cu totii cat praf inghitim in lunile de vara. Se infunda canalizarile, ne stricam masinile, caram toata acesta mizerie in casa si birouri, dar nimanui nu-i pasa. Sunt solutii moderne de dezapezire si devrigerare, dar cretinii de la Rosal si Primarie se fac ca nu le cunosc ( sau interesul le dicteaza sa nu le cunoasca ), in toata lumea civilizata in orase si pe autostrazi se foloseste CLORURA DE CALCIU SI CLORURA DE MAGNEZIU, dar noi, cu un primar de la tara folosim aceeasi piatra, sare si nisip.
3.   Dontu viseaza trimis de
( 6 mar 2012, 13:10:06
Se pare ca avem acelasi candidat de rahat la primaria Suceava din partea usl.Acelasi text ca acu 4 ani si minciuni cosmetizate.Rosal a fost la mine pe strada si a dat zapada de pe drum si nu stau pe vreun bulevard.
Mai schimba placa ca s-a invechit!!!
3.1  RE: Dontu viseaza trimis de
( 6 mar 2012, 17:41:20
La mine n-a dat. Datul zapezii de pe strada pe marginea strazii sau pe trotuar nu e dezapezire. Se cheama "fa-te ca lucrezi!" .
4.   Constatari trimis de
( 6 mar 2012, 13:36:38
nu sunt deloc un admirator dontu sau usl. vorba aia de la miting toti politicienii "e" hoti!dar tre sa remarc niste lucruri: de ce credeti ca nu s-a construit groapa de gunoi cind se stia cu 4-5 ani inainte ca va fi inchisa??ca sa care rosal gunoiul la botosani ceea ce implica distanta mai mare deci bani mai multi scosi din buzunarul suceveanului. bani pt partidul lui prigoana si al lui lungu!chiar credeti ca in noaptea de revelion s-au facut la moll 180 tane de gunoi???aiurea !!!s-a platit factura pt 180 tone gunoi carate. credeti ca s-au carat 2000tone zapada???nu, doar s-a platit acest transport!in alta ordine de idei citesc prin ziare ca se vor planta 400000 rasaduri de flori...hotie curata !!!cine le va numara??? ghitza pristanda:doua la primari, doua la scoala de fete etc:))).bani de campanie.hai sa-l votam pe lungu ca ne crede prosti!
4.1  RE: Constatari trimis de
( 6 mar 2012, 23:33:02
sefu, n-are nimeni interes sa care gunoiul la Botosani, ce sa-ti spun acum ai tras tu concluzia ca cele mai mari hotii se fac la cararea gunoiului...hai sa fim seriosi frate, aici ai gasit hotia..daca erai la Mall de rev ai fi vazut numai cate sticle de sampanie au fost aruncate pe jos, desi erau cosuri, astia sunt oamenii. Si hai sa nu mai plantam nici o floare, sa lasam orasul plin de scaieti ca nu nu se fure la nr de fire. Hai ca esti penibil, frate
5.   Comentariu trimis de
( 7 mar 2012, 08:18:26
Are gunoiul culoare politica?
6.   Rosal o unitate care stie numai profitul. trimis de
(10 mar 2012, 19:46:21
Problema curateniei si in special al resturilor menajere,este tratata cu mare atentie in toate tarile.La Suceava Roswal ar trebui sa asigure curatenia orasului,asa dupa cum este stipulat in contract,in realitate Rosal manifesta o indiferenta ce frizeaza chiar bunul simt.Voi da un exemplu;Langa cladirea fostei bai comunale Pe strada M Eminescu exista un punct de colectare a gunoiului.Asa cum arata,este o sursa de infectie,unde se aduna cainii vagabonzi,resturile de gunoi sunt imprastiate peste tot.Desi au fost atentionati de mai multe ori,desi au fost in inspectie si reprezentanti de la primarie,nu sa luat nicio masura.Este o neglijenta care trebuie pedepsita exemplar.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei