Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mar 2012 - Anul XVII, nr. 54 (4959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nu mai sună

Angajaţii români ai unui call center italian din Suceava, lăsaţi pe drumuri de patron

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aproximativ 60 de suceveni au rămas pe drumuri după ce angajatorul italian şi-a strâns catrafusele şi a plecat hoţeşte.

„Evacuarea” bunurilor societăţii Romcall Komunika, punct de lucru Suceava, s-a făcut la primele ore ale zilei de sâmbătă, când nimeni nu se afla la muncă. Salariaţii au aflat prin intermediari că italienii vor să închidă firma şi au sosit într-un suflet la sediul din Suceava.

Li s-a spus sec că firma nu mai poate funcţiona din cauza problemelor financiare şi că singura şansă e să primească şomaj din partea statului român.

„Ne-a spus că nu o să ne mai luăm banii pe luna februarie şi că va încerca să ne ajute să luăm şomajul şi eventual două salarii compensatorii. Noi am vorbit cu un avocat, care ne-a sfătuit să dăm în judecată firma”, a declarat Andrei Beraru, unul dintre angajaţi.

Dacă iniţial administratorul italian al Romcall Komunika s-a dovedit amabil cu angajaţii, ulterior acesta a trecut la ameninţări.

„După ce a văzut că am chemat Poliţia, Jandarmeria şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, ne-a spus că firma nu a intrat în insolvenţă şi trebuie să ne prezentăm la muncă pentru că altfel ne va desface contractul cu litera i pentru indisciplină”, a mai menţionat Andrei Beraru.

 

Li s-a mărit target-ul pe luna februarie, iar ca mulţumire au închis firma

Şi ceilalţi angajaţi ai punctului de lucru din Suceava al Romcall Komunika îi acuză pe italieni că s-au folosit de ei şi i-au minţit în faţă.

„Luna trecută ni s-a spus că nu vom primi avansurile pe data de 25 februarie, dar dacă ne îndeplinim noul target mărit pe luna trecută, ne vom încasa toţi banii pe 10 martie. Nu se aştepta nimeni să se ajungă în situaţia asta. Eu personal sunt foarte dezamăgit, mai ales că este primul serviciu al meu în România, după opt-nouă ani în care am muncit în Italia. Am fost furat la mine în ţară”, a mărturisit Sebastian Ungureanu.

La rândul ei, Alina Burcea a declarat că italienii le-au cerut demisiile, dar „noi ne aşteptăm banii”. „Vineri au venit şi ne-au spus că nu se închide firma, iar sâmbătă s-a întâmplat exact invers şi au motivat că nu mai au bani să ne plătească”, a spus Alina Burcea.

Call center-ul din Suceava funcţiona din iulie 2010. Angajaţii, toţi cunoscători ai limbii italiene, aveau sarcină de serviciu să sune în Peninsulă şi să racoleze clienţi pentru o anumită companie de telefonie. De asemenea, firma mai vindea prin internet plasme şi calculatoare.

 

ITM Suceava a demarat un control

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a demarat un control la firmă în urma acestui conflict. Încă nu s-a înregistrat nici un document din partea patronatului cu privire la închiderea punctului de muncă sau insolvenţa firmei. Drepturile salariale datorate de firmă sunt în cuantum de peste 60.000 de lei. Un nimic, spun angajaţii, care estimează că punctul de lucru de la Suceava genera profit lunar de ordinul zecilor de mii de euro.

Firma mai avea două puncte de lucru în România, unul în Roman şi celălalt în Bacău, ambele închise în ultimele zece zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii români ai unui call center italian din Suceava, lăsaţi pe drumuri de patron.
 Vizualizări articol: 2171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Angajaţii români ai unui call center italian din Suceava, lăsaţi pe drumuri de patron5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei