Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Surupăceanu: Îmi menţin afirmaţiile că preşedinţia încurajează consumul de droguri

Miercuri, 18 Mai 2011 (15:35:25)

Deputatul social-democrat Mugurel Surupăceanu, dat în judecată de Traian Băsescu pentru o serie de afirmaţii considerate calomnioase de către preşedinte, a declarat că-şi menţine aceste susţineri, însă a precizat că ele au vizat Administraţia Prezidenţială, nu persoana şefului statului.

"Am făcut afirmaţiile (incriminate n.r.) la adresa Administraţiei Prezidenţiale, şi nu la adresa persoanei domnului Traian Băsescu", a declarat Mugurel Surupăceanu, la termenul de miercuri al procesului care i-a fost intentat de Traian Băsescu.

Surupăceanu a răspuns întrebărilor formulate de preşedintele Băsescu şi de avocaţii care îl reprezintă în acest ligitiu, angajaţi ai Casei de avocatură Ţuca Zbârcea&Asociaţii, după ce preşedintele, care a fost prezent personal la termenul de miercuri, a dat şi el instanţei răspunsuri la un set de întrebări formulate de cel pe care l-a reclamat.

Imediat după ce a răspuns la întrebările lui Surupăceanu, Băsescu a părăsit sala de judecată fără a aştepta şi răspunsurile la interogatoriu ale social-democratului. Lui Surupăceanu i-au fost adresate 10 întrebări, însă câteva dintre ele nu au fost încuviinţate de instanţă.

În declaraţia sa, Surupăceanu a precizat că niciodată nu a afirmat că Băsescu şi-ar fi susţinut campania din bani provenind din droguri ilegale. "Eu n-am spus că erau droguri ilegale", a spus Surupăceanu.

El a fost întrebat de ce nu a făcut precizări imediat după ce a făcut afirmaţiile incriminate, din moment ce afirmă că nu a intenţionat să lezeze imaginea preşedintelui. "Am făcut precizări pe site-ul meu şi ele au fost preluate de presă", a spus Surupăceanu.

După audierea deputatului PSD procesul a continuat, instanţa respingând o cerere de intervenţie în cauză formulată de un cetăţean, după care a dat cuvântul avocaţilor pentru concluzii.

Reprezentanţii casei de avocatură care îl reprezintă pe Băsescu au cerut instanţei să ia act de faptul că Surupăceanu a comis cu intenţie calomnia reclamată, cerând să admită acordarea de daune morale "în cuantumul simbolic de 100 de lei", precum şi obligarea pârâtului la publicarea hotărârii în două cotidiene naţionale.

În replică, avocaţii lui Surupăceanu au cerut respingerea acţiunii pe motiv că afirmaţiile făcute de parlamentarul social-democrat nu ar fi lezat imaginea preşedintelui.

Instanţa urmează să se pronunţe în acest dosar în 25 mai.

În urmă cu aproximativ un an, preşedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată pe deputatul PSD Mugurel Surupăceanu şi i-a cerut daune simbolice de un leu, pentru că a spus, într-o conferinţă de presă, că Guvernul şi Preşedinţia favorizează şi susţin consumul de droguri uşoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Surupăceanu: Îmi menţin afirmaţiile că preşedinţia încurajează consumul de droguri.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Surupăceanu: Îmi menţin afirmaţiile că preşedinţia încurajează consumul de droguri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei