Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Harghita: Prinţul Charles le-a cerut localnicilor din Delniţa să îl înveţe să cosească

Miercuri, 18 Mai 2011 (16:10:28)

Prinţul Charles, aflat miercuri într-o vizită privată în satul harghitean Delniţa, le-a cerut localnicilor să îl înveţe să cosească, solicitându-le apoi să îi trimită coasa în Marea Britanie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În timpul vizitei la Delniţa, prinţul Charles s-a oprit la locuinţa unei femei din Marea Britanie, Barbara Knowls, care s-a stabilit în satul harghitean şi care face parte dintr-o asociaţie microregională ce şi-a propus să sprijine autoritatea locală în dezvoltarea unei fabrici de lactate şi protecţia mediului.

Barbara Knowls a declarat corespondentului MEDIAFAX că l-a cunoscut pe prinţul Charles anul trecut, când acesta a participat la inaugurarea fabricii de lapte de la Saschiz, judeţul Mureş.

Tot atunci, ea l-a invitat pe prinţul Charles să viziteze localitatea Delniţa.

Prinţul Charles a luat prânzul la locuinţa Barbarei Knowls, unde a gustat doar caşcaval, deşi i-au fost pregătite mai multe produse tradiţionale: slănină, kaizer, chifteluţe, cârnaţi afumaţi şi ouă fierte.

El a gustat şi pălinca făcută de localnici, după care a cerut să fie învăţat să cosească.

Prinţului Charles i s-a oferit o coasă, iar localnicii l-au învăţat să cosească în curtea casei Barbarei Knowls.

Persoanele aflate la faţa locului spun că prinţul Charles a fost încântat de ceea ce a văzut, iar la final a cerut să îi fie trimisă coasa în Marea Britanie.

De la Delniţa, unde a petrecut aproximativ două ore vizitând biserica Sfântul Ioan din localitate şi mergând pe un câmp unde se desfăşoară un proiect legat de studiul unor broaşte rare, albastre, prinţul Charles a plecat spre Valea Zălanului.

Prinţul Charles, aflat într-o vizită privată în Transilvania, a avut, marţi seară, o întâlnire neoficială de o oră şi jumătate, la reşedinţa sa din Valea Zălanului, cu autorităţile locale din judeţul Covasna, fiind interesat de tradiţiile şi produsele locale, precum şi de satele secuieşti autentice.

Oficialităţile covăsnene i-au dăruit moştenitorului coroanei Marii Britanii o sticlă pictată de copiii cu dizabilităţi din Târgu Secuiesc, o oglindă cu motive tradiţionale secuieşti pentru a putea "privi înapoi la Valea Zălanului" şi o carte despre judeţul Covasna.

Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată.

În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara, construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi renovat de către descendenţii familiei Kalnoky.

Contele Kalnoky Tibor de la Micloşoara şi soţia sa s-au numărat printre participanţii la nunta prinţului William. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Harghita: Prinţul Charles le-a cerut localnicilor din Delniţa să îl înveţe să cosească.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Harghita: Prinţul Charles le-a cerut localnicilor din Delniţa să îl înveţe să cosească5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei