Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ICCJ îl trimite pe Ioan Mureşan la INEC pentru o probă de voce privind expertiza în dosarul său

Miercuri, 18 Mai 2011 (18:06:56)

Instanţa supremă a stabilit ca Ioan Avram Mureşan să se prezinte în 8 iunie la sediul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice (INEC) pentru a i se lua o probă de voce de către specialişti, care să reprezinte etalonul în cadul expertizei cerute în dosarul său de corupţie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a reluat, miercuri, dezbaterile în dosarul în care foştii miniştri ai Agriculturii Ioan Avram Mureşan şi Decebal Traian Remeş au fost deferiţi justiţiei pentru fapte de corupţie.

Judecătorii instanţei supreme au constatat că la dosar există o adresă a INEC în care se solicita prezenţa lui Ioan Avram Mureşan la sediul instituţiei pentru a i se lua o probă de voce. Potrivit documentului citat, proba de voce va fi folosită ca etalon în cadrul expertizei ce urmează să fie întocmită în această cauză, la cererea inculpaţilor din dosar.

Astfel, instanţa a stabilit ca Ioan Avram Mureşan să se prezinte la sediul INEC în 8 iunie, unde specialiştii urmează, prin mijloace tehnice specifice, să ia o probă de voce.

Instanţa a stabilit următorul termen de judecată în acest dosar în 15 iunie.

Experţii desemnaţi pentru analizarea şi certificarea mai multor probe audio-video din dosarul de corupţiei al foştilor miniştri ai Agriculturii Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan au cerut peste un milion de lei pentru expertiza tehnico-ştiinţifică.

La unul din termenele procesului în care cei doi foşti miniştri sunt judecaţi pentru fapte de corupţie judecătorii instanţei supreme au anunţat că la dosarul cauzei a fost depus un document de către experţi în care se arată că expertiza solicitată va costa peste un milion de lei.

Potrivit documentului depus la dosarul cauzei, la acea vreme, expertiza va costa 1.074.000 de lei, aproximativ 250.000 de euro, bani pe care experţii îi vor în avans de la cei care au cerut expertizarea probelor audio-video, respectiv Mureşan şi Remeş.

În acest context, avocatul lui Ioan Avram Mureşan le-a spus judecătorilor că suma propusă de experţi este cam "piperată" şi că doreşte emiterea unei adrese către aceştia pentru a le solicta să o defalcheze în raport de obiectivele expertizei.

În acest dosar, Decebal Traian Remeş, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în perioada aprilie-octombrie 2007, este acuzat de trafic de influenţă, iar Ioan Avram Mureşan de complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Alături de cei doi este inculpat şi omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 13 septembrie 2007 şi 23 septembrie 2007, Remeş, în calitate de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, deţinută la acea dată, ar fi acceptat şi primit produse alimentare în valoare de 1.500 de lei şi suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureşan.

"Banii şi produsele alimentare au fost primite în scopul favorizării firmei SC Construct Europromt SRL Certeze (aparţinând fiului omului de afaceri Ciorbă Gheorghe) la câştigarea a două licitaţii publice de atribuire de lucrări de amenajări funciare, prin exercitarea influenţei pe care ministrul o avea asupra funcţionarilor însărcinaţi cu derularea procedurilor de achiziţie publică, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Râmnicu Vâlcea - structură aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale", potrivit DNA.

Omul de afaceri Gheorghe Ciorbă ar fi oferit, prin intermediul lui Mureşan, şi un autoturism de lux marca Audi Q7 în valoare de 65.000 de euro, fiind extrem de interesat în câştigarea licitaţiei de la ITRSV Râmnicu Vâlcea.

Gheoghe Ciorbă s-a autodenunţat la DNA după ce a aflat că este oricum în vizorul anchetatorilor pentru că ar fi încercat, prin Mureşan, să-l cumpere pe ministrul Decebal Traian Remeş.

TVR a difuzat, în 10 octombrie 2007, în jurnalul de la ora 19.00, imagini de la o întâlnire a lui Remeş cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan, în care acesta din urmă îi dă un plic lui Remeş, precum şi înregistrări audio referitoare la licitaţii.

Decebal Traian Remeş şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Agriculturii în 11 octombrie 2007, după ce postul naţional de televiziune a difuzat imaginile din înregistrarea video a întâlnirii sale cu Ioan Avram Mureşan.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ICCJ îl trimite pe Ioan Mureşan la INEC pentru o probă de voce privind expertiza în dosarul său.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ICCJ îl trimite pe Ioan Mureşan la INEC pentru o probă de voce privind expertiza în dosarul său0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei