Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iaşi: Chirilă spune că există un dosar la DIICOT în care apare numele său, dar se declară nevinovat

Miercuri, 18 Mai 2011 (18:25:02)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi liberalul Victor Chirilă afirmă că există un dosar la DIICOT în care apare numele său, din perioada în care era primar al comunei Bârnova, privind "perversiuni sexuale cu minori", însă se declară nevinovat, argumentând că nu a fost trimis în judecată.

Victor Chirilă a precizat că nu are cunoştinţă despre vreo anchetă a DNA în cazul său, precizând însă că numele său apare într-un dosar din 2004, instrumentat de DIICOT, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Există un dosar la DIICOT, în care numele meu apare alături de al altor persoane, în legătură cu presupuse orgii şi perversiuni sexuale cu minori. Dosarul este din 2004, pe vremea când eram primar al comunei Bârnova, şi nu e închis nici astăzi. Am fost chemat o singură dată să dau declaraţii în faţa anchetatorilor. Există în dosar o declaraţie a unei tinere, că aş fi avut relaţii sexuale cu ea, însă atât şi nimic mai mult. Nu sunt vinovat. Ca dovadă, nici nu am fost trimis în judecată. Însă dosarul nici nu a fost închis", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Victor Chirilă.

El a precizat că o echipă de poliţişti şi procurori criminalişti a venit, miercuri după-amiază, la sediul CJ, pentru cercetări în cazul camerelor video descoperite în biroul său şi al celuilalt adjunct al instituţiei, Constantin Adăscăliţei.

"A venit o echipă de poliţişti şi procurori la CJ pentru a vedea despre ce e vorba în acest caz. Asta după ce am discutat şi cu şeful Poliţiei ieşene, pentru a-l întreba de ce nu vine nimeni de la această instituţie, deşi am sesizat telefonic instituţia încă de la ora 13.15", a spus Chirilă.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, liberalul Victor Chirilă, a spus miercuri, într-o conferinţă de presă, că a descoperit în biroul său şi al celuilalt vicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei, membru PSD, camere de luat vederi care ar fi fost instalate fără ştirea lor, adăugând că a fost sesizată Poliţia în acest caz.

El a precizat că, marţi după-amiază, a descoperit o cameră de luat vederi, de dimensiuni mici, instalată în perete deasupra uşii din biroul său, afirmând că nu avea cunoştinţă de faptul că era "monitorizat şi urmărit.

Victor Chirilă a spus că a sesizat Poliţia Iaşi, miercuri, la ora 13.15, în legătură cu aparatura video descoperită în biroul său şi al lui Constantin Adăscăliţei, dar că poliţiştii i-au comunicat că acest caz nu este de competenţa lor.

Constantin Adăscăliţei a declarat că a fost chemat, joi, la sediul DNA Iaşi, împreună cu celălalt vicepreşedinte al instituţiei, liberalul Victor Chirilă, dar că nu cunoaşte motivele pentru care trebuie să se prezinte în faţa procurorilor. El a adăugat că de zece ani de când a intrat în politică nu a fost acuzat de nicio infracţiune.

Direcţia Naţională Anticorupţie precizează, miercuri, că se fac verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care au fost dezvăluite acte procedurale autorizate de judecător în dosarul privind CJ Iaşi, în care se fac acte premergătoare urmăririi penale privind suspiciuni de corupţie.

"Ca urmare a informaţiilor vehiculate în spaţiul public generate de declaraţia făcută de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Chirilă Victor în legătură cu descoperirea în biroul său a unor obiecte de tehnică de monitorizare, Biroul de informare şi relaţii publice face următoarele precizări: Serviciul Teritorial Iaşi desfăşoară acte premergătoare urmăririi penale în legătură cu suspiciunea săvârşirii unor fapte de corupţie. În acest stadiu al anchetei penale, mai multe detalii nu pot fi date publicităţii", precizează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un răspuns la o solicitare făcută de agenţia MEDIAFAX.

Totodată, Direcţia Naţională Anticorupţie arată că a declanşat verificări în vederea stabilirii împrejurărilor în care "acte procedurale autorizate de judecător, în conformitate cu art. 911 - 915 Cod de procedură penală, au fost dezvăluite în cursul desfăşurării anchetei penale, cu riscul periclitării bunului mers al acesteia".  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iaşi: Chirilă spune că există un dosar la DIICOT în care apare numele său, dar se declară nevinovat.
 Vizualizări articol: 653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iaşi: Chirilă spune că există un dosar la DIICOT în care apare numele său, dar se declară nevinovat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei