Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kelemen: Am avut o discuţie cu Boc şi am convenit să blocăm legea lui Giurgiu în Senat

Miercuri, 18 Mai 2011 (14:13:31)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a avut o discuţie cu premierul Emil Boc în care au convenit ca legea adoptată tacit la Cameră care prevede abrogarea studierii Istoriei şi Geografiei în limba maternă să fie "blocată" în Senat.

"Am discutat cu premierul Emil Boc şi am convenit că acest proiect de lege va fi blocat în Senat. Acesta este dorinţa PDL, acesta este solicitarea şi dorinţa noastră", a declarat preşedintele UDMR agenţiei MEDIAFAX.

Klemen s-a referit la proiectul de modificarea a Legii educatiei naţionale, iniţiat de către deputatul Mircia Giurgiu, care a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor.

"Proiectul de lege trebuie să fie blocat la Senat, care este Cameră decizională, unde se poate remedia această defecţiune. Suntem supăraţi, avem o nemulţumire în ceea ce priveşte prezenţa la Camera Deputaţilor. A fost o perioadă mai dificilă pentru PDL, fiind în campanie electorală internă, au avut congresul", a explicat liderul UDMR.

Deputatul a mai spus că Legea educaţiei naţionale a fost adoptată de curând şi nu este nevoie ca legislaţia să fie modificată din nou.

"Noi solicităm disciplină, solicităm prezenţă, solicităm consecvenţă", a mai arătat Kelemen Hunor, care a subliniat că, în urma discuţiei cu premierul Boc, a simţit că esta este "foarte decis şi foarte ferm" în ceea ce priveşte acest subiect.

Liderul UDMR a amintit că, la nivel naţional, la nivelul conducerii celor două partide nu au avut loc dispute şi s-a declarat convins că se va lucra pentru remedierea acestei defecţiuni.

"Supărarea noastră este reală, supărarea noastră este puternică, dar eu am speranţa că toţi suntem oameni responsabili şi consecvenţi şi nimeni nu vrea să creeze o criză politică şi tensiuni în coaliţie", a subliniat Kelemen Hunor.

Camera Deputaţilor a adoptat, tacit, propunerea legislativă a deputatului Mircia Giurgiu potrivit căreia se elimină din Legea educaţiei prevederea privind obligativitatea predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor naţionale. Iniţiativa a fost adoptată tacit deoarece termenul stabilit pentru dezbatere şi vot final, 1 mai 2011, a fost depăşit. Comisia pentru învăţământ a propus respingerea proiectului, iar Guvernul nu a transmis un punct de vedere cu privire la acest proiect.

Camera Deputaţilor este primul for sesizat cu acest proiect, Senatul fiind decizional. La Senat însă, coaliţia are majoritatea, însă aceasta este extrem de fragilă. Din 137 de senatori, PDL, UDMR şi UNPR au 69 de parlamentari.

Adoptarea iniţiativei "demagogice şi ultranaţionaliste" care elimină obligativitatea predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor dovedeşte defecţiunile coaliţiei, iar susţinerea acesteia ar putea arunca în aer coaliţia, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX vicepremierul UDMR Marko Bela.

El a precizat că Guvernul şi coaliţia susţin varianta deja adoptată a Legii educaţiei, dar că promovarea acestei iniţiative, adoptate deja tacit de Camera Deputaţilor, ar putea arunca în aer coaliţia.

Preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a declarat, pentru MEDIAFAX, că adoptarea eliminării obligativităţii predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor poate fi evaluată ca o defecţiune a coaliţiei, fiind nevoie de o mai mare disciplină a prezenţei grupurilor parlamentare ale puterii.

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a declarat, marţi, că a existat o disfuncţiune la nivelul grupurilor deputaţilor coaliţiei la adoptarea tacită a abrogării a studierii Istoriei şi Geografiei în limba maternă, menţionând că PDL este convins că această lege nu va trece de Senat.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, la RFI, că nu sunt şanse ca legea adoptată tacit la Cameră care prevede abrogarea studierii Istoriei şi Geografiei în limba maternă să fie respinsă în Senat.

"Nu sunt şanse să se întâmple ceea ce spun... mă rog, eu am văzut-o pe Roberta (Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor - n.r.) şi domnul Toader (Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL - n.r.), ca legea să nu treacă. Mă îndoiesc de lucrul acesta, pentru că ei au probleme şi la Senat în grup. Sunt foarte mulţi colegi care după congresul (PDL - n.r.) care a avut loc sunt nemulţumiţi şi sunt mulţi colegi care vin din Ardeal, care au o problemă în momentul în care noi facem publice aceste liste, pentru că nu e vot secret", a spus Ilie Sârbu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kelemen: Am avut o discuţie cu Boc şi am convenit să blocăm legea lui Giurgiu în Senat.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Kelemen: Am avut o discuţie cu Boc şi am convenit să blocăm legea lui Giurgiu în Senat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SA DEA DOMNUL SA FIE RESPINSA... trimis de
(18 mai 2011, 22:01:51
BRAVO CELOR CARE AU ADOPTAT-O TACIT IN CAMERA (LEGEA GIURGIU -CARE PREVEDE ABROGAREA STUDIERII ISTORIEI SI GEOGRAFIEI ROMANIEI IN LIMBA MMAGHIARA).SA DEA DOMNUL SA AIBA ACEEASI SOARTA SI IN SENAT ...BLESTEMUL LUI AVRAM IANCU SA-I AJUNGA PE LIDERII ASTIA - ULTRA-UDMR ...CARE AU DOAR IDEI TAMPITE IN CAP. SA INVETE ISTORIA SI GEOGRAFIA NOASTRA IN LIMBA ROMANA - NU MAGHIARA!DACA VOR IN MAGHIARA SA MEARGA IN UNGARIA. NE DOARE IN PIX PE NOI CE VOR EI ..LA FEL CUM LOR IN UNGARIA LE DOARE IN PIX DE ROMANII NOSTRI DE ACOLO ! DACA SARE IN AER COALITIA / SA SARA... SI ASA E UNA JOSNICA SI NU E IUBITA DE ROMANI ...AUZI PARTID PE CRITERIU ETNIC ...POATE CA TOCMAI DEZLIPIREA DE UDMR - AR FI SALVAREA IN ALEGERI.. SI O BILA ALBA DIN PARTEA POPULATIEI PT PARTIDUL DE GUVERNAMANT... DACA- NU- ATUNCI O SA AIBA SOARTA PNTCD-ULUI DIN ANII '90 !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei