Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 ian 2011 - Anul XVI, nr. 2 (4600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea: Bugetul redus nu a permis ministerului în 2010 să realizeze unele proiecte în ritmul propus

Miercuri, 5 Ianuarie 2011 (16:42:22)

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, susţine că din cauza bugetului redus instituţia nu a reuşit anul trecut să deruleze unele proiecte în ritmul pe care şi l-a propus, dând exemplu numărul mic de locuinţe ANL construite, dar a calificat totuşi rezultatele instituţiei drept "mulţumitoare".

"Avem în lucru 4.000 de kilometri, am reabilitat 341. Dacă vorbim de ANL, ne-am propus sã terminăm în trei ani 100.000 de locuinţe. Cu bugetul pe care l-am avut, am terminat 1.700 în 2010", a spus ministrul, întrebat ce nu a reuşit să realizeze în 2010.

În plus, ministerul nu a reuşit anul trecut să construiască nicio locuinţă în cadrul proiectului guvernamental care vizează livrarea a 25.000 de case pentru specialişti, în mediul rural.

"În 2010 nu a avut finanţare, acum începem să lucrăm, în acest an, şi probabil că vom reuşi să construim 100 de case cu bugetul pe care îl avem alocat", a spus ministrul.

Udrea a susţinut miercuri o conferinţă de presă în care a prezentat bilanţul activităţii din 2010 şi ţintele propuse în acest an.

Ea a afirmat că ministerul a avut un buget de 2,2 miliarde lei anul trecut, faţă de 3,02 miliarde lei în 2009, iar în 2011 acesta este cu circa 1% mai redus comparativ cu anul trecut.

Totodată, realocarea de fonduri de la finalul anului trecut a fost "o picătură de apă într-un deşert", potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a declarat că rezultatele din 2010 ale ministerului pe care îl conduce sunt "mulţumitoare" şi îşi propune ca 2011 să fie un an mai bun.

"În condiţiile date, cred că rezultatele sunt mulţumitoare, dar ne propunem ca în 2011 să fie mai bine", a spus ea.

Udrea a afirmat că dacă ar fi să definească activitatea ministerului într-un singur cuvânt, acesta ar fi "eficienţă". Astfel, ministerul a reuşit să finalizeze proiecte deja începute, a lansat lucrări noi şi a achitat datorii, a adăugat ministrul.

"A fost anul în care am construit locuinţe, am reabilitat drumuri, am construit reţele de apă şi canalizare, am construit şi am dat în folosinţă pârtii de ski, centre balneare, săli de sport, patinoare. Nu în ultimul rând am creat în sfârşit brand-ul turistic naţional al României", a afirmat Udrea.

Ea a mai spus că Ministerul Dezvoltării este "campion la atragerea fondurilor europene", prin Programul Operaţional Regional pe care îl gestionează.

Totodată, Udrea a precizat că anul trecut instituţia a trecut prin două restructurări, prin care au fost reduse posturile şi nivelul cheltuielilor cu bunuri şi servicii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea: Bugetul redus nu a permis ministerului în 2010 să realizeze unele proiecte în ritmul propus.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea: Bugetul redus nu a permis ministerului în 2010 să realizeze unele proiecte în ritmul propus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei