Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 ian 2011 - Anul XVI, nr. 2 (4600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Scurta dar dramatica încăierare dintre o bătrână pariziană şi un ţigănuş român

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Când mai rămăseseră aproximativ 50 de ceasuri până la epuizarea anului 2010, într-o staţie din metroul parizian, un flăcău în devenire s-a gândit să profite de pe urma aglomeraţiei şi a vânzolelii, pentru a smulge poşeta din mâna unei fragile doamne şi a încerca să o zbughească de la faţa locului.

Operaţiunea se anunţa simplă pentru micul dar agilul infractor, fraged doar în aparenţă, la cele doar 14 primăveri ale lui. Cât piept putea să-i ţină o venerabilă doamnă, aflată pe treapta 83 pe scara vieţii ? Numai că, neacceptând paguba şi punându-şi la bătaie ultimele resurse de forţe trezite de adrenalină, femeia s-a luptat literalmente pentru bunul ei, agâţându-se în final cu disperare de toarta poşetei.

Mai bine se lăsa păgubaşă, deoarece, în scurta, inegala şi încinsa încăierare, bătrâna s-a prăbuşit pe scările metroului, lovindu-se cu capul de una din trepte. Şi, în timp ce o parte a pasagerilor anunţa ambulanţa pentru a o transporta de urgenţă la spital, o altă parte îi sucea mâinile puştanului la spate şi îl dădea pe mâna poliţiei.

Bătrâna femeie pariziană se află în stare de comă, medicii estimând că se va alege cu un handicap, de parcă anii ei mulţi n-ar fi fost deja un handicap. Iar micul zăbălos, băgat de urgenţă la zdup, este descusut de oamenii legii, nu înainte de a fi supus unui consult medical, fiindcă se plânge de crize epileptice. Vai, bolnăviorul de el, să-i facem un ceiuţ ! În mod absolut previzibil, anchetatorii au aflat că părinţii lui sunt cei care îl dau de-a dura regulat în gaura de metrou, la programul zilnic de furat.

Până aici, o ştire ca multe altele, poate chiar destul de cuminte, pe-acest pământ scăldat zilnic în fluviile de sânge ale atentatelor. Ceea ce îi dă informaţiei o semnificaţie dureroasă pentru noi e că micul infractor şi, desigur, părinţii săi, care îi dau impulsurile infracţionale, formează împreună o familie română. O familie, desigur, fericită.

Iar noi, care am fi vrut să fim de anul nou la Paris, dar de unde bani, ’tu-i băsescul şi bocul mă-sii, ne zicem în barbă, arătând spre jegosul din borta de metrou:

-Iaca, frate, încă un ambasador al României de azi !

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scurta dar dramatica încăierare dintre o bătrână pariziană şi un ţigănuş român.
 Vizualizări articol: 719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 11 voturi
Scurta dar dramatica încăierare dintre o bătrână pariziană şi un ţigănuş român4.3511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei