Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 ian 2011 - Anul XVI, nr. 2 (4600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cel mai imitat dintre pământeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ne-am ridicat sprâncenele a mirare cu Dică, dar de Luţu ce mai putem zice?! Nici pâs, fiindcă riscăm să râdă Becali de noi, ca atunci când oferea subiecte doar pentru propriul amuzament, alternativa fiind plictiseala. Becali e genul de om pentru care cartea de pe noptieră o reprezintă telecomanda, iar simţul umorului şi-l măsoară după numărul de imitatori pentru care televiziunile au câte un loc rezervat pe ştatul de plată. Nu m-aş mira ca statutul de imitator al lui Gigi să pătrundă în nomenclatorul de meserii... Ia zi, bă, ce meserie ai la bază? Păi, imitator al lui matá, nea Gigi. Da’ai furat meserie de pe la televiziunile astea sau ai şi ceva şcoală? Vai, dar am masteratul la facultatea de imitatori ai lui nea Gigi, mă-nţelegi?! Pentru doctorat mi-am propus să te imit şi în ceea ce n-ai făcut încă, să-ţi recreez personajul, să-ţi confer noi dimensiuni, în aşa fel încât atunci când mă vor filma împreună cu matá, aşa cum a încercat şi Fernando ăla, lumea să-şi dea seama că eu sunt mai Gigi Becali decât matá! Păi şi ce-ai vrea tu să te angajez, mă? Alter ego, nea Gigi! Chiar şi pe bani puţini, că Steaua nu se refuză...

Iertaţi această divagaţie, este efectul programelor de divertisment. Cine nu ştie decât de sport şi distracţie, e deja captiv. La ştirile sportive apare Gigi himself, în rest se umple sticla cu ceilalţi gigei. Pe-aia cu colindătorii aţi văzut-o? Făcuseră coadă la propriu. Milogi, nu colindători. Dacă aş avea talent, aş face o caricatură cu poporul român încolonat să-l colinde pe nea Gigi. Ba, în varianta snoabă, chiar pictură, ca s-o nemurească pe peretele ăla spoit cu aur, în spatele jilţului capitonat cu aur, de pe care ne hipnotizează un om cu sufletul de aur. Gigi-al nostru aur poartă, noi venim la el la poartă. Într-o viaţă anterioară, cred că Gigi Becali a fost Midas. Iar înaintea de întruchiparea actuală a perfecţiunii, a fost Titi Aur şi însăşi Generaţia de aur. Să-i facem statuie, bă!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai imitat dintre pământeni.
 Vizualizări articol: 914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cel mai imitat dintre pământeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei