Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 ian 2011 - Anul XVI, nr. 2 (4600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fidelitate

Universitarul Barbă s-a oferit să fie Badea Cîrţan pentru Flutur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Universitarul Niculai Barbă, în calitatea sa de consilier personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, va fi primul pelerin care va parcurge pe jos distanţa de 1000 de km Viena – Putna, în cadrul programului „Pelerin în Bucovina”. Preşedintele Flutur a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest proiect beneficiază de o atenţie specială din partea administraţiei judeţene şi însuşi consilierul său personal va deschide drumul pelerinilor.

„Proiectul va fi în perioada 15 iulie-15 august şi va debuta cu drumul de la Viena la Putna. Consilierul meu personal Niculai Barbă va veni pe jos de la Viena, el s-a oferit”, a declarat Flutur.

Acesta a arătat că, deşi modulele obişnuite de pelerinaj includ parcurgerea a 12 km pe zi, Niculai Barbă i-a spus că el va parcurge câte 30 km pe jos, zilnic, în fruntea grupului de pelerini care va porni spre Suceava. Consilierul Barbă a confirmat că aceasta este distanţa pe care intenţionează să o acopere în fiecare zi pentru a încheia pelerinajul în 30 de zile, conform proiectului, de sărbătoarea Fecioarei Maria. Costumaţia pe care Barbă o va purta în cele 30 de zile, cât va dura drumul pe jos spre casă, de la Viena, nu a fost stabilită încă de conducerea CJ, dar este foarte posibil ca aceasta să poarte ţinuta de vară a costumului naţional bucovinean.

Gheorghe Flutur a mai afirmat că prin implicarea asociaţiilor de turism, a ambasadei României la Viena şi a biroului de turism pe care ţara noastră îl are în capitala Austriei, programul „Pelerin în Bucovina” va fi lansat la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie şi ulterior se poate permanentiza şi extinde cu alte trasee de pelerinaj, pe lângă cele iniţiale, Viena –Putna şi Viena-Cacica.

 

Trasee de pelerinaj pentru toate gusturile

Proiectul este văzut, cel puţin în faza iniţială, ca o variantă de turism de familie, cu atât mai mult cu cât Biserica Catolică a început „Anul pastoral al familiei şi căsătoriei creştine”, iar Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a proclamat anul 2011 drept „Anul omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”.

Pentru preşedintele Gheorghe Flutur, treaba administraţiei judeţene este să pregătească traseele de pelerinaj şi să le omologheze, iar modul în care familiile sau grupurile de familii vor alege să ajungă la centrele spirituale catolice şi ortodoxe rămâne la latitudinea fiecăruia.

„Una dintre intenţiile noastre este să avem un centru al pelerinilor la Gura Humorului pentru că este în centrul judeţului, de la care să plece trasee de pelerinaj sub diverse forme - pe jos, cu biciclete, cu căruţe, cu ATV-uri, călare, cu motociclete, maşini de teren etc. Consiliul Judeţean intenţionează să preia în administrare calea ferată Vama - Frumosu - Vatra Moldoviţei - Moldoviţa, deocamdată necirculabilă, şi locomotivele cu abur pentru prelungirea rutei mocăniţei. Dorim să încurajăm turismul de familie, este anul familiei, în care vrem să încurajăm familiile să facă turism de pelerinaj şi în natură. Noi pregătim traseele şi le omologăm pentru forme cât mai diversificate”, a mai spus Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitarul Barbă s-a oferit să fie Badea Cîrţan pentru Flutur.
 Vizualizări articol: 954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Universitarul Barbă s-a oferit să fie Badea Cîrţan pentru Flutur2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   1000 trimis de
( 5 ian 2011, 12:13:27
Ca sa ajungi de la Viena la Suceava, adica peste 1000 de km, iti trebuie mai mult decat o luna - adica 15 iulie - 15 august cat dureaza programul. Mai e o problema: distanta e masurata pe sosea, care intamplator, in Ungaria si Austria include si autostrazi - deci mai greu cu plimbarea. Pe drumurile nationale iarasi nu prea poti merge cu pasul. Dar am o idee de proiect care sa fie finantat din fonduri UE: sa construim un trotuar de la Putna pana la Viena ca sa putem face pelerinaj. Ar fi tare, nu ?
2.   *** trimis de
( 5 ian 2011, 12:54:37
Licuriciului bucovinean nenuanţat
I-ar plăcea posesia unui wikileaks
S’arunce’n eter un balon dezumflat
Fiindcă’n realitate de noi îl doare’n pix

Nu’l îndrăgeşte pe licuriciul Băsescu,deloc
El VREA să fie Băsescu,evident
D’aia simulează o pretenie cu Boc
Şi’n faţa lu’ Udrea se proşterne atent

Carismatic,energic,hotăr�
2.1  RE: *** trimis de
( 5 ian 2011, 14:14:05
nu mai scrie in versuri
nu prea au sens
de ce ar vrea wikileaks
cand toata informatia
e deja pe net
si codul sursa
e liber
√π
3.   ***2 trimis de
( 5 ian 2011, 12:55:34
Carismatic,energic,h o t ă r â t
Face băi de mulţime,de prostime,de
Dar ajunge,dom’le.Ne e până’n gât
Revino’ţi la realitate ! Repede
4.   Sa Platiti Bine !!!!!! trimis de
( 5 ian 2011, 17:32:20
Sub lozinca ,, Sa Platiti (din ce in ce mai) Bine''!, va urez si eu din inima, un sincer si calduros sa crapati bine cu exact ceea ce a votat majoritatea rromanilor. Sa nu cumva sa ridicati capul sau vocea, ci din potriva doar partea dorsala in fata ciocoilor. Romani nenorociti, cine vreti sa ia atitudine, daca nu voi????- ungurii???
Cu asemenea popor..... ne meritam soarta! Profesori, sustinatori ai intaiului reformator al tarii, cum va este??? compuneti deja ode in cinstea primului marinar????
.... Prosti ..prosti...dar multi!!!!
5.   Comentariu trimis de
( 5 ian 2011, 18:51:44
Eu propun un traseu de pelerinaj Suceava - Madagascar. Poate se vor ineca in mare dobitocii astia! Doamne sfinte ce idioti. Si desteptul acela de universitar stie unde-i Viena? A procedat ca si la hotararile CJ. A impartit 1000 de km la 30 de zile si a zis ca trebuie sa faca cam 30 km pe zi, fara a tine cont ca distanta-i pe autostrada. Il vedem la stiri la austrieci ca la unguri nu ajunge.
5.1  RE: Comentariu trimis de
( 5 ian 2011, 19:36:58
Si care este problema ca distanta e si pe autostrada? Nu poate merge omul pe langa autostrada? In afara parapetilor de protectie de pe margini, evident, ca pe margine nu are voie.
Vad ca tu, madeinprelipca, ai o logica de de doi lei. Adica daca distanta e masurata si pe autostrada se tine altfel socoteala?
5.2  RE: Comentariu trimis de
( 5 ian 2011, 21:47:24
Pentru cultura ta generala, autostrazile sunt ingradite. Cu gard din plasa de sarma. Tocmai ca sa nu intre cei ca tine, cu logica de fier. Si tot pentru cultura ta generala, de la Budapesta la Viena, autostrada este drumul cel mai scurt. Pe alte categorii de drumuri, distanta creste binisor, suficient ca universitaru' sa intarzie vre-o saptamana la sărbătoarea Fecioarei Maria.
5.3  RE: Comentariu trimis de
( 6 ian 2011, 08:24:17
Chiar ca esti greu de cap. Tocmai asta iti explicam, faptul ca omul poate merge paralel cu autostrada. Paralel e un termen din matematica - adica nu o atinge. Roaga pe cineva apropiat sa-ti explice.
6.   Frumos trimis de
( 5 ian 2011, 22:52:36
cand tara arde tre sa fie careva care isi piaptana "barba".
banuiesc ca acest individ va fi in concediu cat va fi pe drum....ori va fi pontat si platit de ..........................noi binenteles ..contribuabilii care in acest timp vom munci ca sa platim drumul.
7.   Comentariu trimis de
( 6 ian 2011, 08:41:16
Daca vine vreun Japonez ( a fost recent prin Suceava , Romania ) caer merge pe jos in jurul planetei toata lumea are orgasm toate televiziunile il dau pe sticla daca vrea cineva sa mearga pe jos o distanta apreciabila de ceva km dar e Roman toata lumea are ceva de comentat -- Sa moara capra vecinului - in loc sa sprijinim aceasta initiativa chiar daca e venita de la cineva din pdl de ce psd nu anunta ca va participa si el cu un om cel putin sau cu 2 sa fie peste pdl ( ba mai mult as fi angajat un tip profesionit sa ii dea clasa lui Barba sa ajunga primul la Putna ) in fine asta e opozitia si lumea comenteaza in loc sa ia initiativa m-am saturat de oameni ca voi care nu stiti altceva decat sa va dati cu parerea

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei