Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 ian 2011 - Anul XVI, nr. 2 (4600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FSLI: Alicarea Legii educaţiei va reduce cu 3.500 numărul posturilor din preuniversitar

Miercuri, 5 Ianuarie 2011 (16:01:03)

Aplicarea Legii educaţiei va duce la reducerea a 3.500 de posturi didactice în învăţământul preuniversitar, iar profesorii cy peste 25 de ani vechime, grad didactic I vor avea o normă de predare de 18 ore, nu de 16, aşa cum aveau până în prezent, susţine FSLI.

Aplicarea Legii educaţiei va reduce mii de posturi didactice, începând cu luna februarie, precizează Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), într-un comunicat de presă transmis miercuri.

Prin Art. 361(2) din Legea educaţiei se abrogă Legea 128/1997 privind Statutul personalului didactic, ceea ce înseamnă că profesorii cu peste 25 de ani vechime, grad didactic I nu vor mai avea norma de predare redusă cu două ore. Astfel, dacă până acum aveau o normă de predare de 16 ore, prin noua lege vor avea o normă de predare de 18 ore, susţin sindicaliştii de la FSLI. Potrivit calculelor făcute de experţii federaţiei sindicale, se va ajunge la o reducere totală a 3.500 de posturi didactice din învăţământul preuniversitar.

"Nimic din Legea Educaţiei Naţionale nu este întâmplător. Această reducere a fost inclusă şi în Legea bugetului pentru anul 2011, prin care sistemul de învăţământ a primit la cheltuielile cu personalul mai puţin cu 25%, faţă de 2010. În acest context sunt inevitabile disponibilizările în sistem, începând cu cel de-al doilea semestru şcolar. FSLI nu este de acord cu politica Guvernului, care încearcă să modernizeze învăţământul aruncând angajaţii acestui sistem în stradă", a declarat Simion Hancescu, preşedinte FSLI, citat în comunicat.

Ministrul Educaţiei a declarat, miercuri, că numărul maxim de ore petrecut de elev la şcoală într-o săptămână a fost micşorat, fiind de 20 de ore pe săptămână pentru ciclul primar, 25 de ore pentru gimnazial şi 30 de ore pentru liceu.

De asemenea, Funeriu i-a asigurat pe profesori că, în pofida minciunilor care au fost spuse, "din păcate chiar şi de unii foşti miniştri", vor rămâne titulari, pentru că Legea educaţiei nu desfiinţează titularizarea pentru cei care au dobândit acest drept.

Şi preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi, că Legea educaţiei limitează numărul maxim de ore de predare. "Legea limitează numărul maxim de ore de predare, aşa ca se va produce o descongestionare a presiunii asupra copilului. La cursul primar nu pot fi mai mult de 20 de ore pe săptămână, la cursul gimnazial maxim 25 şi la liceu maxim 30 de ore pe săptămână, cu tot cu orele de după ore, after school-ul", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul pentru promulgarea Legii educaţiei, la scurt timp după ce Curtea Constituţională a declarat că actul normativ adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului este constituţional.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FSLI: Alicarea Legii educaţiei va reduce cu 3.500 numărul posturilor din preuniversitar.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FSLI: Alicarea Legii educaţiei va reduce cu 3.500 numărul posturilor din preuniversitar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei