Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2010 - Anul XV, nr. 45 (4336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vlădescu susţine că nu s-a stabilit un număr de disponibilizări pe baza înţelegerii cu FMI

Miercuri, 24 Februarie 2010 (13:29:26)

Autorităţile nu au stabilit un număr de disponibilizări în sectorul public prin care să scadă cheltuielile de personal cu 0,2% din PIB, condiţie stabilită cu Fondul Monetar Internaţional, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

"Nu este vorba de un număr de posturi. Una este să reduci două posturi cu salarii mari şi alta să...", a spus Vlădescu, fără să dea detalii privind condiţiile din scrisoarea de intenţie.

El a precizat însă că toate prevederile din ultima înţelegere cu experţii FMI vor fi clarificate într-o conferinţă, pe care o va organiza săptămâna viitoare.

Prin scrisoarea suplimentară de intenţie la acordul stand-by, Guvernul s-a angajat în negocierile cu FMI pentru acordarea tranşelor III şi IV din împrumut să reducă în 2010 cheltuielile de personal cu 0,2% din PIB prin reducerea personalului din sectorul public, o economie similară urmând să fie obţinută prin diminuarea plăţilor cu orele suplimentare şi prime.

Executivul se angajează să introducă măsuri de reducere în continuare a cheltuielilor cu salariile, inclusiv o îngheţare a tuturor salariilor cu excepţia celui minim (pentru a realiza o economie de 0,3% din PIB), o continuare a politicii de înlocuire doar a unui angajat din 7 care părăsesc sistemul şi reducerea plăţii orelor suplimentare şi a primelor (0,2% din PIB), însoţite de modificări structurale de reducere a numărului de salariaţi în sectorul public (0,2% din PIB).

FMI a virat marţi tranşele a treia şi a patra din împrumutul de la FMI, în valoare de 2,4 miliarde de euro, jumătate din bani urmând să fie folosiţi pentru acoperirea deficitului bugetar.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vlădescu susţine că nu s-a stabilit un număr de disponibilizări pe baza înţelegerii cu FMI.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vlădescu susţine că nu s-a stabilit un număr de disponibilizări pe baza înţelegerii cu FMI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei