Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2010 - Anul XV, nr. 45 (4336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Corupţia afectează drepturile cetăţenilor şi distorsionează jocul economic corect

Miercuri, 24 Februarie 2010 (17:03:37)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, la şedinţa de bilanţ a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că Ministerul Justiţiei va continua să sprijine stabilitatea instituţională a DNA, precizând totodată că fenomenul corupţiei afectează drepturile cetăţenilor şi distorsionează jocul economic.

În cadrul intervenţiei sale la şedinţa de bilanţ a activităţii DNA, ministrul Justiţiei a subliniat importanţa acestei structuri în cadrul sistemului judiciar, dar şi rezultatele foarte bune pe care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) le-a obţinut în mod constant pe parcursul ultimilor ani.

De asemenea, ministrul Cătălin Predoiu a reafirmat angajamentul Ministerului Justiţiei de a susţine demersurile DNA şi de a asigura stabilitatea instituţională a acestei structuri.

"Combaterea corupţiei este un obiectiv permanent al sistemelor judiciare în plan european. Programul Stockholm prevede printre obiectivele statelor membre îmbunătăţirea urmăririi penale a evaziunii fiscale şi a corupţiei, eficientizarea procesului de confiscare a averilor infractorilor. Potrivit Eurobarometrului din luna decembrie 2009, combaterea corupţiei este o preocupare permanentă a cetăţenilor din statele membre ale UE. De aceea, rolul DNA şi al procurorilor DNA este crucial din perspectiva eradicării corupţiei din societatea noastră, dar şi din perspectiva asigurării unui spaţiu de justiţie şi libertate lipsit de corupţie în plan european", a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

În opinia ministrului, este important ca eficacitatea DNA să crească, prin pregătirea minuţioasă a dosarelor, cu respectarea tuturor garanţiilor procesuale. "Corupţia este un fenomen care afectează drepturile cetăţenilor şi distorsionează jocul economic corect. De aceea, combaterea corupţiei în mod profesionist conduce indirect la respectarea drepturilor cetăţenilor şi egalitatea de şanse în domeniul iniţiativei economice. DNA a ajuns la maturitate instituţională şi acest lucru se va vedea în activitatea sa viitoare", a subliniat ministrul Justiţiei.

Potrivit Eurobarometrului special privind atitudinea europenilor faţă de corupţie derulat în perioada septembrie-octombrie 2009, 78 la sută dintre europeni consideră fenomenul corupţiei o problemă majoră pentru ţara lor. Procentajul diferă semnificativ la nivelul Uniunii Europene, de la 95 la sută în Grecia, la 22 la sută dintre respondenţi în Danemarca.

Programul Stockholm a stabilit agenda de lucru în domeniul justiţiei şi afacerilor interne pentru următorii cinci ani (2010 - 2014) şi vizează stabilirea unei cooperări mai strânse între ţările UE, inclusiv în domeniul luptei împotriva corupţiei. Programul multianual pentru un spaţiu de libertate, securitate si justiţie în serviciul cetăţenilor a fost adoptat în decembrie 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Corupţia afectează drepturile cetăţenilor şi distorsionează jocul economic corect.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Corupţia afectează drepturile cetăţenilor şi distorsionează jocul economic corect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei