Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2010 - Anul XV, nr. 45 (4336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La DGFP Suceava

Contribuabilii nu vor mai fi nevoiţi să se plimbe de la un birou la altul pentru documente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contribuabilii suceveni nu vor mai fi nevoiţi să se plimbe de la un birou la altul pentru a obţine documentele de care au nevoie de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava. Directorul acestei instituţii, Petrică Ropotă, a precizat că, începând cu data de 1 martie 2010, toate cererile adresate DGFP Suceava vor fi depuse la birourile care vor fi amenajate la parterul şi la primul nivel al Trezoreriei. Ropotă a precizat că toate serviciile din cadrul DGFP Suceava care au relaţii directe cu persoanele fizice şi cu cele juridice vor avea câte un reprezentant la aceste birouri.

El a arătat că, începând cu data de 1 martie a.c., pentru eficientizarea activităţii din instituţia pe care o conduce, dar şi pentru soluţionarea mai rapidă a solicitărilor contribuabililor, în cadrul DGFP Suceava se vor face o serie de modificări funcţionale ce ţin de circuitul documentelor, încadrarea în termenul de realizare a obiectivelor, precum şi modificări structurale.

Petrică Ropotă a declarat că aceste măsuri vor fi luate pentru ca persoanele fizice şi juridice să beneficieze de reducerea timpilor de aşteptare la emiterea documentelor solicitate.

„Având în vedere că în Direcţia de Finanţe foarte mulţi contribuabili merg de la un birou la altul prin toată clădirea şi pierd timp pentru obţinerea unor documente pe care le solicită, prin revizuirea activităţii noastre, <plimbările> contribuabililor se vor transforma în plimbările documentelor, de către funcţionarii noştri. În aşa fel contribuabilii vor avea contact doar cu înregistrarea cererii şi cu primirea documentelor solicitate”, a explicat directorul DGFP Suceava.

 

Actuala intrare în DGFP Suceava va fi folosită doar de angajaţii instituţiei

El a spus că începând cu 1 martie, contribuabilii se vor adresa doar la birourile care vor fi amenajate în Trezoreria Suceava, urmând ca problemele să fie preluate şi rezolvate de funcţionari.

„În acest fel, contribuabilii nu vor trebui să mai urce la birouri decât în mod excepţional, cum ar fi în cazul unui control fiscal care se poate desfăşura la sediul DGFP Suceava. Astfel, în cazul în care se ajunge în situaţia în care este necesară o relaţie directă cu unii contribuabili, potrivit noilor reglementări, aceştia vor veni la sediul nostru, se vor legitima şi vor fi preluaţi de funcţionarul care se ocupă de problema respectivă. Prin noile măsuri pe care le luăm, separăm activităţile pentru care nu este necesară prezenţa contribuabililor la locul de muncă al funcţionarilor de cele la care contribuabilii trebuie să fie prezenţi. Iar la acestea din urmă, rezolvarea problemelor trebuie să se facă în mod optim şi într-un termen cât mai scurt”, a mai spus Ropotă.

Practic, odată cu implementarea noilor măsuri, contribuabilii care vor să depună cereri şi să ridice documente de la DGFP Suceava vor face acest lucru doar în incinta Trezoreriei Suceava. Pe actuala intrare a DGFP Suceava vor avea acces numai funcţionarii din aceste instituţii şi doar în cazuri speciale contribuabilii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contribuabilii nu vor mai fi nevoiţi să se plimbe de la un birou la altul pentru documente.
 Vizualizări articol: 2267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Contribuabilii nu vor mai fi nevoiţi să se plimbe de la un birou la altul pentru documente5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu realist trimis de
(24 feb 2010, 13:32:26
ma simt indignat de ce?pentru ca pana acum mergeam direct la functionarul in cauza si rezolvam problema pe loc acum vom merge la un ghiseu unde depunem o cerere si vom astepta5-10-15-20 de zile dupa caz iar cand va trebui sa ridicam documentul ni se va raspunde va mai trebuie io stiu ce hartie si tot asa mai departe de ce aceasta masura?pentru ca se tem se tem inspectori fiscali se tem comisarii garzi financiare sa nu fie filati si filmati in momentul incasarii spagii pentru ca mai nou nu mai verifica in teren agenti economici ci ii cheama fara motiv la suceava sa sediul garzi pentru ca la sediul agentului economic pot fi filmati cand incaseaza spaga lunara pentru un comisar al garzi financiare ar trebui in teren sa surprinda activitatile ilicite nu la birou in sediul garzi..cat e spaga intre 500 si 2000 de lei plus amenda de care nu scapi domnule Ropota e normal ce se intampla va spun ca nu o sa scape vom veni cu dispozitive pe noi si tot o sa facem un flagrant pentru cei nesatui
1.1  RE: Comentariu realist trimis de
(24 feb 2010, 16:43:34
Probabil va simtit indignat ca nu mai puteti strecura plicul direct in buzunarul functionarului sau pe biroul acestuia.
Prin aceasta masura, se vor limita raporturile directe . Probabil vor sa reduca incasarile ilicite ale angajatilor, nu neaparat sa fluidizeze "circuitul hartiilor in natura".
In ceea ce priveste plimbatul hartiilor la ghiseu, aveti dreptate...
O zi buna!
1.2  RE: Comentariu realist trimis de
(24 feb 2010, 16:47:40
...in raspunsul de mai sus e vb. de raporturile directe dintre angajat la stat si spagar.

Nota: Continutul text incadrat de caracterele folosite pt. tag-uri html observ ca nu se afiseaza, de aceea probabil unii cred ca sunt cenzurati in comentariilor lor...
2.   Impozit pe spaga trimis de
(24 feb 2010, 13:35:16
CAND SE IMPOZITEAZA SPAGA DATA COMISARILOR GARZII FINANCIARE-FACETI UN CALCUL MINIM 500 LEIX50 DE AGENTI ECONOMICI INTR-O LUNA =25000 CAT UN SALARIU AL UNUI MUNCITOR PE CATI ANI? VA LAS PE DUMNEAVOASTRA DOMNULE DIRECTOR SA RASPUNDETI?
2.1  RE: Impozit pe spaga trimis de
(24 feb 2010, 16:51:46
Onservatie. Un comisar de garda financiara este si el un muncitor.winking

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei