Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2010 - Anul XV, nr. 45 (4336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fermier olandez acuzat de exploatarea unor români, amendat cu 283.000 de euro

Miercuri, 24 Februarie 2010 (15:49:03)

Un producător de sparanghel din Olanda care a folosit muncitori din România şi Polonia fără permis de muncă, a fost amendat cu suma de 283.000 de euro, verdict confirmat de Consiliul de Stat, care a respins un apel al producătorului, relatează Radio Netherlands Worldwide în pagina electronică.

Proprietara fermei de sparanghel a declarat că, dacă va fi obligată să plătească amenda, afacerea sa se va confrunta cu probleme financiare insurmontabile. Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanţă administrativă din Olanda, a respins acest argument, afirmând că proprietara nu şi-a putut susţine afirmaţia.

Proprietara fermei a fost, de asemenea, acuzată de trafic de persoane şi exploatarea unor muncitori ilegali în cadrul fermei sale, din localitatea Someren. În prezent, aceasta se află în detenţie provizorie.

Cultivarea sparanghelului implică o muncă manuală intensivă, care nu poate fi mecanizată. Muncitorii olandezi evită un asemenea loc de muncă, având în vedere sumele mici de bani cu care sunt plătiţi, motiv pentru care fermierii sunt nevoiţi să angajeze muncitori sezonieri din străinătate. Acest lucru poate fi realizat în mod legal prin solicitarea unor permise de muncă temporară, în schimbul cărora se percepe o taxă administrativă. Aparent, unii fermieri evită această taxă, angajând muncitori în mod ilegal, aşa cum a stabilit justiţia că a procedat şi fermiera din Someren, în 2005 şi 2006.

Circa 50 de persoane, între care numeroşi români, au fost găsite, la 15 mai, trăind în condiţii similare "sclaviei" la această fermă, într-o cameră murdară şi fără ferestre. "Nu le era permis să părăsească clădirea. Ei erau plătiţi cu mai puţin decât le fusese promis, iar angajatorul i-a forţat să cumpere de la el alimente şi alte produse de bază, la preţuri foarte mari", declara primarul oraşului Someren.

Proprietarul fermei de sparanghel a primit deja o amendă în valoare de 566.000 de euro, începând din 2005, pentru nerespectarea legii privind angajarea de imigranţi ilegali şi plătirea lor cu sume sub nivelul salariului minim. În 2008, în Olanda au fost emise aproximativ 2.300 de amenzi pentru angajarea unor persoane fara acte legale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermier olandez acuzat de exploatarea unor români, amendat cu 283.000 de euro.
 Vizualizări articol: 649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fermier olandez acuzat de exploatarea unor români, amendat cu 283.000 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei