Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2010 - Anul XV, nr. 45 (4336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Ca uliii asupra lui Mîrza

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nici nu s-a stabilit data alegerilor pentru funcţiile de conducere la PSD Suceava şi câţiva lideri locali ai acestui partid au şi anunţat că vor scaunul lui Mîrza. Absolut democratic. Numai că unii, nu neapărat dintre cei care au anunţat că vor candida, s-au năpustit ca uliii asupra lui Mîrza. Ceea ce nu mi se pare corect, ţinând cont de trecut. De trecutul lor de membri PSD, de modul în care au ajuns unde sunt acum.

Sunt absolut convins că trebuie făcută o schimbare majoră în conducerea PSD Suceava, începând cu preşedintele, Gavril Mîrza. PSD are nevoie, şi pe plan local, de un suflu nou, de o imagine nouă. Gavril Mîrza este de o viaţă, putem spune, lider al PSD. Indiferent de ce faci într-o astfel de funcţie, bine sau rău, imaginea se erodează. Iar românul, prin firea lui, vrea mereu schimbarea, vrea tot timpul altceva. Şi este foarte bine, pentru PSD, pentru politica românească, pentru noi toţi, până la urmă, că principalul partid de opoziţie are, şi la Suceava, mai multe variante viabile pentru funcţia de preşedinte. Este foarte bine că alţi lideri locali ai PSD Suceava ies public şi îşi exprimă poziţia – vor o schimbare la vârful organizaţiei judeţene. Chiar dacă nu spun categoric, clar, că vor capul lui Mîrza, ne-am prins toţi că acolo bat. Este foarte bine pentru democraţie, pentru politica românească în ansamblu. Dar problema e alta. Problema este legată de moralitate, de bun-simţ. Unii dintre liderii PSD care anunţă acum că a sosit vremea schimbării sunt creaţia lui Gavril Mîrza. El, Gavril Mîrza, i-a adus pe unii în politică, el i-a menţinut pe alţii în funcţie. Chiar dacă nu meritau. Chiar dacă în funcţiile respective nu au făcut mare lucru.

Până la alegerea lui Victor Ponta ca preşedinte al PSD, nici un lider local al acestui partid nu a făcut nici o declaraţie publică prin care să-l critice pe Gavril Mîrza, sau prin care să ceară, chiar şi voalat,  schimbarea conducerii organizaţiei judeţene. Pe la colţuri, vorbeau. Dar în public, oficial, nu. Când, duminică noaptea, s-a pornit vântul schimbării de la Bucureşti, toţi au prins curaj. De ce nu şi înainte? Comentaţi dumneavoastră. Eu, personal, aş fi tăcut măcar până se stabileşte data alegerilor. Aş fi spus ziariştilor că mă mai gândesc, că o să văd, că analizez dacă voi candida sau nu.

Dintre cei care şi-au anunţat candidatura, deja, la preşedinţia PSD Suceava, Eugen Bejinariu a avut declaraţia de cel mai bun-simţ: „Candidez pentru a continua lupta domnului Mîrza cu PD-L şi cu Gheorghe Flutur”. A fost singurul care a pomenit numele lui Gavril Mîrza. Şi Eugen Bejinariu a fost ajutat, în mai multe momente, de către Gavril Mîrza. Nu ştiu dacă, atunci când a anunţat că va candida, Eugen Bejinariu s-a gândit chiar la continuarea muncii şi luptei lui Gavril Mîrza. Dar a spus-o. Din bun-simţ, din respect pentru cineva care te-a ajutat la un moment dat. O astfel de poziţie, care ar trebui să fie firească, se vede treaba că reprezintă un lucru mare şi rar în zilele noastre.

E vremea schimbării şi în cazul lui Gavril Mîrza. Dar PSD nu-şi poate permite să nu folosească experienţa lui Gavril Mârza, cunoştinţele lui, până la urmă chiar poziţia lui de senator. Trebuie o schimbare, categoric, dar, după cum îmi spunea şi un lider al PSD Suceava „nu trebuie să-i înlăturăm de tot pe cei mai în vârstă. În jurul experienţei lor trebuie să clădim o echipă tânără, de perspectivă”.

Aş încheia cu o apreciere la adresa lui Ovidiu Donţu, legat de faptul că s-a abţinut la orice declaraţii în aceste zile. Iar despre Ovidiu Donţu se ştie că este prieten cu Victor Ponta. Şi avea, deci, suficient „spate” să spună tot ce-i trece prin cap.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ca uliii asupra lui Mîrza.
 Vizualizări articol: 2315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 14 voturi
Ca uliii asupra lui Mîrza4.1514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei