Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2010 - Anul XV, nr. 45 (4336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Două oraşe şi cinci comune, invitate să formeze zona metropolitană Suceava

Miercuri, 24 Februarie 2010 (16:47:47)

Prima zonă metropolitană din nordul Moldovei, având în centru municipiul Suceava, ar putea fi realizată prin colaborarea a două oraşe şi cinci comune.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri că nu dă uitării unul din proiectele sale electorale, cel de realizare a unei zone metropolitane, care nu a putut fi realizat anterior din cauza reticenţei conducerii primăriilor din jurul municipiului reşedinţă de jude.
“Voi iniţia un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru realizarea unei zone metropolitane şi vom adresa o invitaţie scrisă localităţilor limitrofe - Salcea, Moara, Ipoteşti, Şcheia, Mitocu Dragomirnei şi Pătrăuţi, pentru a participa la realizarea proiectului. Am mai tatonat acest subiect şi reacţiile de atunci au fost negative. Numai că ceea ce se întâmplă în ultimul timp ne pune în faţa faptului împlinit, un exemplu concret fiind magazinul LIDL care se va construi în zona Maraton, ce influenţează atât comuna Şcheia cât şi municipiul Suceava, pentru că deşi construcţia se face pe terenul comunei, sistematizările rutiere vor fi făcute pe teritoriul administrat de Primăria Suceava”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.
Ion Lungu a precizat că, în primul rând, acest proiect se centrează pe asigurarea serviciilor publice, infrastructura de apă şi canalizare, administrarea reţelei de străzi, administrarea transportului public şi turism, putând fi accesate proiecte de care să beneficieze toate localităţile din cadrul zonei metropolitane.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două oraşe şi cinci comune, invitate să formeze zona metropolitană Suceava.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Două oraşe şi cinci comune, invitate să formeze zona metropolitană Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Zona de care? trimis de
(25 feb 2010, 01:31:12
Acest ins care face si desface zonele ar trebui sa le explice tuturor locuitorilor acelor zone,cum va fi nevoit sa le distruga drumurile din acele localitati pentru ale aduce la un numitor comun cu cele din comuna resedinta de judet.El fiind un gospodar renumit,se va stradui din rasputeri sa ii fericeasca si pe acei cetateni neluminati la minte inca de viitorul luminos ce li se prefigureaza in fata.Mai ramane o intrebare:PRELIPCA,nu intra in zona metropolitana?As vrea sa ii intreb pe locuitorii comunei Scheia,ar schimba drumurile lor cu cele din comuna Suceava?Ma indoiesc!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei