Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2010 - Anul XV, nr. 45 (4336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vasile Blaga participă, joi şi vineri, la Consiliul JAI de la Bruxelles

Miercuri, 24 Februarie 2010 (18:14:02)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) de la Bruxelles, în care va fi discutată strategia de securitate internă a Uniunii Europene.

Principala temă de discuţie la reuniune este strategia de securitatea internă a UE, precum şi a Comitetul Permanent privind cooperarea operaţională în domeniul securităţii interne, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al MAI.

Totodată, membrii Consiliului vor discuta pe tema Pactului European împotriva Traficului Internaţional de Droguri, o iniţiativă a Franţei.

Alte subiecte discutate la Consiliul JAI vor fi Sistemul Informatic Schengen (SIS II), consolidarea protecţiei frontierelor externe şi combaterea migraţiei ilegale.

La reuniunea Consiliului JAI se va discuta şi proiectul de modificare a regulamentului de înfiinţare a Agenţiei Europene pentru Managementul Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene, iar directorul FRONTEX va prezenta programul de lucru pe anul 2010.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, va participa şi el, în perioada 25 - 26 februarie, la Consiliul JAI.

Ulterior acestei reuniuni, Comisia Europeană intenţionează să publice raportul interimar pe tema Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

CE a impus României, la data aderării la UE, un mecanism de cooperare şi verificare în domeniul Justiţiei, cu patru condiţionalităţi.

Comisia publică anual, în general în cursul lunii februarie, un raport interimar pe tema progreselor înregistrate, iar în cursul verii un raport final. Elaborarea rapoartelor este precedată de o misiune de evaluare a experţilor europeni. Anul acesta, experţii europeni s-au aflat într-o misiune de evaluare a progreselor în cadrul MCV, la Bucureşti, la jumătatea lunii ianuarie.

Rapoartele interimare ale Comisiei Europene privind mecanismele de colaborare şi control în domeniile afacerilor interne şi justiţiei pentru România şi Bulgaria vor fi publicate în cursul lunii martie, a anunţat, miercuri, agenţia bulgară de presă BNA, citată de site-ul Novinite.com.

Data exactă a publicării nu a fost încă fixată, dar ea va fi după 3 martie, când va fi prezentată noua strategie a UE pentru dezvoltare sustenabilă şi locuri de muncă, numită "Europa 2020", potrivit agenţiei bulgare, care citează surse informate din Comisia Europeană.

Rapoartele pentru Bulgaria şi România vor fi publicate "la scurt timp după 3 martie, dar nu mai târziu de jumătatea lunii", au subliniat aceste surse. Documentele urmau iniţial să apară la sfârşitul lunii februarie.

Bulgaria şi Romania continuă să aibă dificultăţi în combaterea corupţiei şi crimei organizate şi de aceea ele vor trebui să accepte monitorizarea UE pentru încă cel puţin un an, a anunţat Comisia Europeană, în ultimul său raport anual privind cele două ţări, publicat la 22 iulie 2009.

România şi Bulgaria au aderat la UE la 1 ianuarie 2007. Nerezolvarea problemelor cu care se confruntă cele două ţări poate duce la blocarea unor fonduri europene de sute de milioane de euro, aşa cum s-a întâmplat în cazul Bulgariei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Blaga participă, joi şi vineri, la Consiliul JAI de la Bruxelles.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vasile Blaga participă, joi şi vineri, la Consiliul JAI de la Bruxelles0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei