Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2010 - Anul XV, nr. 45 (4336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Un primar arestat e la locul lui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Râmnicu Vâlcea e un municipiu în general plăcut ochiului, pe deasupra capitală de judeţ, de unde au păşit recent spre notorietate două mari vedete naţionale, care au fluturat ca nişte drapele prima pagină a anemicelor ziare româneşti. E vorba de primarul şi de viceprimarul de aici, ambii membri însemnaţi ai Pedeleului.

Având iniţiativa curajoasă de a intra pentru un timp la puşcărie, primarul şi viceprimarul din Râmnicu Vâlcea deschid o frumoasă pârtie şi oferă un exemplu demn de urmat tuturor omologilor din ţară. Amintim că ei au fost găbjiţi în flagrant cu o mică mită de 20.000 de euro în tolbă, obicei încetăţenit în rândul primarilor şi viceprimarilor carpato-dunăreni, indiferent de localitatea pe care o conduc şi de partidul unde sunt înregimentaţi. Iar acum, duetul nefericit achită nota de plată, făcând oleacă de pârnăiţă, lucru pe care îl dorim călduros unei mai mari cantităţi de primari şi viceprimari.

Fără tăgadă, cei  doi sunt nişte pionieri, care se vor statornici în manualele de istorie, unde vor apărea pe larg şi cu fotografii – din faţă şi din profil – frumos retuşate. Se vede însă că se întorc vremurile cu curu-n sus, deoarece, până mai ieri, asemenea cadre nu numai că scăpau neînşfăcate de legea servilă puterii, dar erau chiar promovate de structurile grupării păstorite de „Little Boc”. Grijuliu cu oamenii săi, acest ins mărunt şi zbuciumat îi trimitea ba pe rămurica ministerelor zemoase, ba în parlamente continentale, ba în hamacul ambasadelor însorite, să se bălăngăne fără griji, să bea cu paiul cocteiluri exotice şi să primească ventilaţie de la trei evantaie, mânuite de trei mulatre, de preferinţă goale măcar la sâni. Scuza găsită de Little Boc unor asemenea inşi era că un termen precum „corupţie” sună extrem de vag şi, dacă stăm strâmb şi judecăm drept, oare noi am fi existat dacă taţii noştri nu le-ar fi corupt puţintel pe mamele noastre, cu nişte decenii în urmă...

Dar mai apare o nuanţă ceva mai fină, pe care eu, distrat cum sunt, abia acuma o remarc. Poate că ceea ce se pedepseşte acuma exemplar nu e fapta penală că pedeliştii din Râmnicu Vâlcea au pretins puţină mită, ci fapta mult mai condamnabilă că au fost prinşi ca nişte ageamii. Exigenţa înainte de toate: indiferent de care parte a baricadei se găseşte partidul – la guvernare sau, dimpotrivă, în opoziţie – asemenea membri devin indezirabili şi trebuie extirpaţi.

Se ştie că în privinţa şpăgilor, pedeleul are profesionişti. Dacă nu mă credeţi, n-aveţi decât să-l întrebaţi pe cârlanul Dan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un primar arestat e la locul lui.
 Vizualizări articol: 1110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Un primar arestat e la locul lui4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pulitzer trimis de
(25 feb 2010, 23:36:16
Daca ramane scris cuvantul de mai sus,sa stiti ca l-ati merita cu prisosinta.Spun daca ramane pt ca se pare ca poate fi eliminat automat daca seamana cu ceva ce aduce a cuvant cenzurabil(?!)Dupa cate stiu eu este cel mai mare premiu in ziaristica daca nu ma insel.Intrebarea mea este:sa fie oare vreo asemanare intre orasul Ramnicu Valcea si Suceava?Oricum,se stie sigur ca permise auto pe fosnitori s-au obtinut numai si numai in Arges!!!!!Bine ca traim intr-o tara democratica unde se respecta legea de orisicine si e aproape egala pentru toti(cei mici).Felicitari.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei