Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2010 - Anul XV, nr. 45 (4336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alţi şomeri

Şefii din Telecomunicaţii le taie tonul propriilor salariaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şomeri după şomeri. Cam asta produce societatea românească în ultima perioadă, iar tendinţele sunt tot mai sumbre. Pe această linie se înscrie şi Romtelecom, societate care a anunţat că va renunţa la 26% din personalul care lucrează în reţea. Disponibilizările se vor resimţi şi la Suceava şi Botoşani şi vor afecta câteva zeci de persoane.

 

Noua decizie a Romtelecom de a trimite acasă sute de persoane la nivel naţional a stârnit indignarea sindicatelor. Mai mult, liderii de sindicat reclamă şi faptul că angajaţilor li se impun măsuri discriminatorii, un mod voalat de a-i determina să părăsească benevol societatea. Aleodor Nichifor, liderul Sindicatului Liber Independent „Bogdan Vodă” din Telecomunicaţii, care cuprinde angajaţi din judeţele Suceava, Botoşani, Bacău şi Brăila, a detaliat şi motivele pentru care reducerile de personal sunt abuzive.

„Impunerea obligativităţii deţinerii permisului de conducere în condiţiile în care la angajare nu exista o asemenea cerinţă este o intenţie clară de a elimina anumiţi salariaţi. În plus, la evaluarea periodică vor fi acceptaţi doar cei care îndeplinesc toate condiţiile, ori, din punctul nostru de vedere, este o discriminare evidentă”, a declarat Aleodor Nichifor.

 

Ore suplimentare, neplătite de anul trecut

Acesta a mai arătat că această reducere de personal va face imposibilă activitatea societăţii în condiţii de securitate, în special în privinţa celor care muncesc la intervenţii pe ziduri sau stâlpi.

„Nu se poate lucra doar cu o singură persoană. Nici un echipament, fie el cât de modern, nu poate înlocui a doua persoană, aşa cum prevăd şi regulile de protecţie a muncii”, a explicat liderul sindicatului „Bogdan Vodă”.

O altă nemulţumire pusă pe tapet de sindicalişti este aceea că mii de ore suplimentare pe care salariaţii Romtelecom le-au petrecut la serviciu au rămas şi acum neplătite.

„Încă nu s-au plătit toate orele suplimentare din 2009 şi din ianuarie 2010. Dorim o întâlnire urgentă cu conducerea societăţii, iar dacă nu se renunţă la aceste cereri aberante vom face demersurile pentru declanşarea conflictului de muncă la nivel de Federaţie, folosind toate mijloacele de protest”, a mai adăugat Aleodor Nichifor.

Romtelecom este o societate vândută în proporţie de 54% grecilor de la OTE, care, la rândul lor, au vândut 25% din acţiunile deţinute către gigantul german Deutsche Telekom, care a preluat şi conducerea efectivă. Sindicaliştii se întreabă ce cuvânt mai are de spus statul român în această societate, care ar putea fi de interes naţional, în condiţiile în care încă deţine 46% din acţiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şefii din Telecomunicaţii le taie tonul propriilor salariaţi.
 Vizualizări articol: 2254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 9 voturi
Şefii din Telecomunicaţii le taie tonul propriilor salariaţi3.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei