Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mocanu: Guvernul poate hotărî şi singur valoarea salariului minim, dar nu ne-am propus asta

Miercuri, 14 Octombrie 2009 (13:55:46)

Reprezentantul Ministerului Muncii, Valentin Mocanu, a declarat, miercuri, că deşi a aşteptat propuneri din partea sindicaliştilor cu privire la valoarea salariului minim în 2010 nu le-a primit şi a precizat că Guvernul poate hotărî şi singur acest lucru, dar nu şi-a propus aşa ceva.

Valentin Mocanu a spus, după întâlnirea cu sindicatele şi patronatele de la Ministerul Muncii, că s-a stabilit ca partenerii sociali să facă propuneri scrise privind valoarea salariului minim pe economie până vineri, urmând ca miercuri, de la ora 10.00, să aibă loc o nouă întâlnire pe această temă pentru a se analiza variantele propuse.

El a arătat că partenerii sociali au acceptat ca şi Guverul să facă propuneri în acest sens.

În cadrul discuţiilor, sindicaliştii au precizat că nu sunt de acord cu eliminarea grilei prevăzute în contractul colectiv de muncă, astfel cum au solicitat patronatele.

Întrebat dacă există un termen limită până la care ar trebui stabilită valoarea salariului minim, Mocanu a răspuns că nu există un astfel de termen şi că aşteaptă în continuare propunerile partenerilor sociali. El a precizat însă că dacă aceştia vor întârzia, Guvernul ar putea decide şi singur, deşi reprezentanţii acestuia ar dori să evite acest lucru.

Mocanu a precizat că valoarea salariului minim pe economie se stabileşte potrivit legii, prin hotărâre de Guvern, după consultarea partenerilor sociali, însă nu a putut preciza o dată până la care va fi finalizat acest lucru.

Nici reprezentanţii sindicatelor, nici cei ai patronatelor nu au vrut să facă declaraţii după întâlnirea de la Ministerul Muncii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mocanu: Guvernul poate hotărî şi singur valoarea salariului minim, dar nu ne-am propus asta.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mocanu: Guvernul poate hotărî şi singur valoarea salariului minim, dar nu ne-am propus asta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei