Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Nu e nevoie de un protocol scris, nu se discută de tehnocraţi asumaţi politic

Miercuri, 14 Octombrie 2009 (17:23:40)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că nu este nevoie de semnarea unui protocol scirs pentru suţinerea unui Guvern de tehnocraţi neasumaţi politic, condus de Klaus Iohannis, infirmând că s-ar fi discutat la Senat despre tehnocraţi asumaţi de partide.

Întrebat dacă s-a semnat sau se va semna un protocol scris pentru susţinerea unui Guvern de tehnocraţi condus de Iohannis, Antonescu a infirmat acest lucru, menţionând că este o voinţă a partidelor politice.

"Nu e nevoie de aşa ceva, e o voinţă care se exprimă tocmai în consultările cu preşedintele. În momentul în care Klaus Iohannis va fi desemnat (....) atunci, în perioada pe care o are la dispoziţie constituţional pentru alcătuirea echipei şi programului am putea să schiţăm un acord pentru susţinerea parlamentară a acestui guvern de independenţi condus de Klaus Iohannis. Nu e vorba de nici un fel de alianţă politică între partidele care împreună îl susţin pe acest prim-ministru. E aproape un Guvern de uniune naţională", a susţinut Crin Antonescu.

Întrebat dacă s-a stabilit vreun algoritm după care fiecare partid propune un număr de tehnocraţi pentru anumite ministere, liderul PNL a spus că "absolut deloc".

"Nu s-a discutat despre un partaj între partide al tehnocraţilor. N-am vorbit despre tehnocraţi asumaţi de partide în niciun fel. E vorba chiar de guvern de tehnocraţi, de răspunderea primordială pe care Iohannis o asumă, de o echipă pe care domnia sa o propune şi pe care ne-o va prezenta în cadrul discuţiilor cu grupurile politice. Dar nici noi, nici celelalte partide nu i-am pus măcar în discuţie lui Klaus Iohannis faptul că la cutare sau cutare minister avem noi nişte tehnocraţi pe care-i ştim bine", a afirmat preşedintele PNL.

În ceea ce priveşte limitarea mandatului, Antonescu a menţionat că este un Guvern cu depline puteri, care se apucă de treabă în România, a cărui "durată de viaţă e în funcţie de performanţă".

"Mi-am spus punctul de vedere al meu şi al PNL, este un Guvern cu depline puteri, un Guvern care se apucă de treabă şi a cărui durată de viaţă e în funcţie de performanţa sa, în primul rând de performanţa la guvernare", a spus Antonescu, menţionând că în întâlnirea de la Senat nu s-a discutat despre oamenii cu care doreşte Iohannis să lucreze.

Liderul PNL a precizat că Iohannis, dacă va primi mandatul, "va purta discuţii, va prezenta echipa şi elementele de program al domniei sale", adăugând că din partea PNL s-a bucurat de maximum de încredere şi de "mână liberă".

"Noi am pledat pentru soluţia Johannis şi mă bucur că o susţin şi ceilalţi, în condiţiile în care acest om să aibă şansa de a-şi face echipa şi de a lua măsurile pe care le consideră necesare. El e cel care-şi asumă răspunderea în condiţii dificile, el trebuie să aibă această putere", a menţionat Crin Antonescu.

El a spus că presupune că şi celelalte pratide vor adopta poziţia de a nu numi membri politici în Guvern şi de a susţine un Guvern condus de un independent, Johannis, şi cu specialişti fără apartenenţă politică în componenţa Guvernului, adăugând că, în discuţiile de miercuri nu s-a luat nicio clipă în discuţie varianta unui Guvern politic.

Pe de altă parte, liderul liberalilor a refuzat să comenteze propunerea PDL de premier, în persoana lui Lucian Croitoru, menţionând că nu a auzit de această propunere.

"Am auzit de Emil Boc, pe care îl cunoaşteam, dacă există o propunere vehiculată pe surse, nu am de ce s-o iau în calcul. În acest moment, propunerea PD, oricare ar fi ea, cred că nu contează, având în vedere că o majoritate de 67% are un candidat şi-l propune preşedintelui spre desemnare", a spus Antonescu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Nu e nevoie de un protocol scris, nu se discută de tehnocraţi asumaţi politic.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Nu e nevoie de un protocol scris, nu se discută de tehnocraţi asumaţi politic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei