Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Minorităţile îl susţin pe Klaus Iohannis în funcţia de premier şi înainte şi după prezidenţiale

Miercuri, 14 Octombrie 2009 (17:38:02)

Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat, miercuri, că deputaţii care reprezintă minorităţile îl susţin pe Klaus Iohannis pentru funcţia de premier, anunţând că aceştia vor propune ca Iohannis că conducă Executivul şi după alegerile prezidenţiale.

"Grupul nostru parlamentar al minorităţilor a luat două decizii în această dimineaţă: să-l susţinem pe domnul Iohannis, şi a doua, pentru că propunerea a fost făcută în persoana domniei sale, să nu susţinem o altă propunere. Iar după alegerile prezidenţiale, indiiferent de rezultatul lor va fi şi propunerea pe care o vom avea în continuare ca primă propunere”, a susţinut Varujan Pambuccian.

El a precizat că minorităţile consideră că trebuie păstrat şi după alegerile prezidenţiale ceea ce s-a întâmplat miercuri, şi anume coagularea unor forţe politice extrem de diferite în jurul unei personalităţi independente.

"Considerăm un lucru foarte rar ce s-a întâmplat astăzi. În jurul personalităţii acestui om, astăzi au reuşit să se înţeleagă partide politice cu platforme politice extrem de diferite, care au persoane care sunt implicate în cursa pentru prezidenţiale, ceea ce este un lucru extrem de rar, şi am dori ca acest lucru extrem de rar să-l păstrăm şi după alegerile prezidenţiale", a spus Pambuccian, menţionând că le va propune grupurilor parlamentare menţinerea lui Iohannis şi după prezidenţiale.

Deputatul a informat că celelalte formaţiuni politice şi-au afirmat susşinerea pentru Iohannis şi după prezidenţiale, explicând că aceată poziţie este normală.

"Klaus Iohannis poate să rămână prim-ministru în continuare, dar Guvernul categoric după prezidenţiale va trebui să fie politic. Ideea păstrării lui Iohannis va depinde foarte mult de şi hotărârea domniei sale în momentul în care va vedea ce Cabinet i se oferă", a spus Pambuccian

El a subliniat că prezenţa domnului Iohannis în fruntea Guvernului României este un plus categoric, în plan extern, adăugând că "venirea domniei sale ca propunere vine într-un moment foarte potrivit", având în vedere că românia se află într-un moment de criză politică suprapusă peste o criză economică foarte gravă şi peste perioada alegerilor pentru prezidenţiale.

"Probabil că foarte puţine soluţii de personalitate independentă în fruntea Guvernului ar fi fost la fel de dezirabile ca în cazul domnului Iohannis. Domnia sa în 10 ani de activitate politică şi-a manifestata categoric şi clar independenţa faţă de partidele politice din România, are aptitudini de a administra un oraş, e un foarte bun organizator. E neamţ cu alte cuvinte. În discuţiile de astăzi omul acesta realmente m-a impresionat, prin echilibru, exactitate, economie de cuvinte şi o meserie clară", a mai spus Pambuccian, adăugând că pe de altă parte Klaus Iohannis este reprezntantul unei minorităţi naţionale din Românai şi reprezintă astfel grupul minorităţilor din Parlamentul României.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minorităţile îl susţin pe Klaus Iohannis în funcţia de premier şi înainte şi după prezidenţiale.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minorităţile îl susţin pe Klaus Iohannis în funcţia de premier şi înainte şi după prezidenţiale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei